Facerea de bine

  Pe unii ii cuprinde uneori un spirit umanitar iesit din comun. Sunt gata sa isi puna la bataia absolut toata energia doar pentru a se dedica celor aflati la nevoie. Ofera o mana de ajutor chiar si celor care nu le-o cer, consuma surse si resurse – fizice si psihice.

Astfel de oameni uita de ei si participa neconditionat la bunastarea lumii, si da, au o satisfactie cand primesc inapoi un zambet sau o multumire. Este si logic, toti cand facem un bine ne gandim si la starea noastra de spirit si la cat de bine ne face acea fapta. 

Totusi, e bine sa nu fii prea prins in a te ocupa de altii mai mult de tine, sa mai ai pretentii si de la altii sa te ajute cand ai nevoie. Sau macar, daca esti genul care ofera fara a astepta niciodata abosolut nimic, sa te preocupi de fizicul tau, daca de psihic te preocupi ajutandu-i mereu pe altii. Relaxeaza-te, mergi la un film, un salon de masaj, profita de niste reduceri, ia-ti orice, haine, incaltari, jucarii, etc.

Daca nu astepti si accepti recompense din partea altora, sa accepti macar de la tine. Sa nu obosesti prea tare in facerea de bine! tongue


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
  1. Dan spune:

    Facerea de bine, f…. de mama. Mai bine dai cu taraita ca oricum la fel primesti.

  2. Ana Q. spune:

    Da..si mai ales ca atunci cand oferim, inconstient asteptam sa primim ceva in schimb. Poate un multumesc, o vorba buna, un sfat atunci cand avem nevoie, si cand nu se intampla asta suntem dezamagiti… si atunci o sa fim cu siguranta mai precauti cand ne oferim sa ajutam neconditionat.

    • addicted spune:

      Da, stiu ce zici. Pe toti ne incanta un gest intors, sufleteste. Toti asteptam sa primim ceva, vorba ta un multumesc, orice. Iti este si imposibil ca atunci cand esti intr-un impas sa nu te gandesti cat bine ai facut si cat… primesti. D-aia „limitare” mi se pare cuvantul ideal.

  3. Andreea spune:

    Ce-i drept atunci cand faci un bine, il faci din propria initiativa. Daca il faci, pentru ca tu consideri ca trebuie neaparat sa ti se intoarca gestul inapoi, mai bine nu il mai face. Fa un gest bun, fa-l din inima si fa-l pentru tine insuti ca sa stii ca undeva, candva, ti-ai lasat o mica amprenta in viata cuiva.

  4. Cris-Mary spune:

    F@@k , parca mi-ai citit gandurile sad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *