Dupa cum probabil v-ati dat seama dupa intreaga lista de retete usoare, imi place sa prepar chestii rapide, gustoare, satioase si sanatoase.
Reteta de azi nu difera de celelalte, decat la aspect si gust, evident. Este o reteta de cheesecake in borcan pe pat de biscuti. Fara coacere, yeeeey!
Reteta am gasit-o pe Teo`s Kitchen si de la prima citire m-a convins sa o fac. Am facut o singura portie, pentru iubitul meu, intr-un borcan de 0.5 l, cumparat din Ikea.
Am folosit:
– un pachetel de biscuiti cu scortisoara
– 40g unt
– 100g crema de branza natur
– 70g mascarpone
– 100g iaurt grecesc
– esente dupa gust
– 50g Green Sugar ( puteti folosi si zahar pudra ) : gasiti la Farmacia Tei sau pe laboratoareleremedia.ro .
– dulceata de cirese amare si fructe: capsuni, zmeura si afine ;
Incepem prin a marunti biscuitii si a-i amesteca apoi cu untul topit pana se omogenizeaza foarte bine. Punem stratul de biscuiti in borcan si pregatim crema.
Amestecam cu mixerul, in jur de 2 minute, crema de branza si mascarpone, apoi adaugam iaurtul, zaharul si esentele si continuam sa amestecam pana crema e omogena iar zaharul nu se mai simte.
Turnam crema peste stratul de biscuiti si batem nitel borcanelul de masa, pentru a uniformiza crema de branza. La final, dupa placere, turnati dulceata si eventual cateva fructe; in cazul meu capsuni, zmeura si afine. L-am pus juma`de ora la frigider…
Et voila:
Sa aveti pofta! .
Cred si eu ca i-a placut. ) Vreau sii eu asa pe cineva sa ma rasfete
Cauta ca sigur gasesti sau deschide ochii.
Arată bine și foarte ușor de făcut! Cred că fac și eu cât de curând, rețeta am salvat-o deja.
Astept feedback.
Ma mut in Bucuresti. Unde stai ? ))
Degeaba iti zic, e posibil sa nu ma mai gasesti.
Ce rau o mai duce iubitul tau vreau si eu sa o duc asa ))