Roca magmatica in casa ta – placare cu granit

Cu totii am auzit de placarile cu granit. Multa lume opteaza pentru placari cu acest tip de roca din mai multe motive. Unul dintre ele ar fi faptul ca granitul are un aspect placut. Dar granitul, pe langa aspect, este si o roca foarte rezistenta. Ceea ce e foarte fascinant este modul in care aceasta roca s-a format, de aceea voi prezenta cateva aspecte ale granitului in acest articol. Daca te hotarasti sa incerci placarile cu granit atunci e bine sa stii pe ce vei calca.

 placare cu granit

Granitul este un tip de roca magmatica ce se formeaza in conditii extreme, la adancimi foarte mari. Aceasta roca se formeaza prin racirea lenta a magmei in interiorul crustei pamantului, la presiuni foarte mari. Dar nu orice tip de magma poate duce la formarea granitului. Este vorba de un tip de magma bogata in silicati, care este foarte acida. Datorita compusilor chimici si a procesului lent de intarire a rocii, in granit se formeaza niste cristale care ii ofera acestuia rezistenta si rigiditate sporita. Acesta este motivul principal pentru care granitul este folosit in placari, datorita rezistentei sale la crapare.

Dar granitul, dupa cum spuneam, nu este folosit doar din motive practice. Acesta dispune si de niste „modele” si culori foarte interesante. Acestea sunt date de catre cristalele formate in interiorul rocii, culoarea lor depinde de restul elementelor ce se gasesc in zona in care a fost minerit granitul. De exemplu, daca in zona se afla depozite de fier, granitul va avea o culoare rosiatica.

Granitul, dupa cum ii spune si numele, este un tip de roca cu o granulatie grosolana (cristale mai mari). Acest lucru nu se va observa daca decizi sa folosesti placi de granit pentru bucatarie, de exemplu. Aceste placi trec printr-un proces riguros de slefuire pentru ca tu sa te bucuri de suprafete netede. Desigur, exista doritori de placi de granit neslefuite dar este indicat sa folosesti aceste placi pentru placarile exterioare pentru ca, da, granitul poate fi folosit atat pentru placari interioare, finisate, cate si pentru placari exterioare.

Aceste informatii sunt bine de stiut daca doresti sa folosesti placi de granit pentru a-ti infrumuseta casa. Este o roca rezistenta, cu un aspect placut, care poate da un aer de exclusivitate oricarei incaperi. Granitul poate fi folosit in diverse tipuri de placari dar cel mai bine e sa contactezi o firma specializata in acest domeniu pentru mai multe informatii si sugestii legate de acest tip de roca.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *