7 motive pentru a avea o cultura de merisoare

Merisoarele sau coacazele rosii sunt un dar al naturii. Dincolo de gustul lor delicios, aceste fructe sunt folosite datorita proprietatilor benefice asupra sanatatii. Mici, rosii si foarte sanatoase, merisoarele sunt niste fructe salbatice care cresc in zonele de munte, dar pot fi si cultivate. Sunt extrem de bune pentru sanatate si sunt folosite in special pentru a trata boli ale tractului urinar.

Merisorul este un arbust mic, cu inaltimea de pana la 25 de centimetri, cu tulpina cilindrica si ramnificata. Are frunzele in forma ovala, sunt mici si lucioase, de culoare verde inchis. Sunt tufe taratoare,  care se dezvolta cu usurinta pe orizontala, formand un covor.

Acest fruct delicios este atat de apreciat incat aproape intreaga recolta din flora spontana se duce la export. Merisorul este un super-aliment si baza unei afaceri cu profituri substantiale.

Merisoarele se gasesc din plin in muntii nostri, dar foarte rar in magazine sau piete, asta deoarece merisoarele sunt foarte cerute la export.

Aici gasesti  7 motive pentru care ar trebui sa investesti intr-o cultura de merisoare.

  • Merisoarele au mare cautare

Desi inca nu sunt destul de populare la noi in tara, merisoarele sunt cautate pe piata Europeana. Cercetarile au confirmat efectele lor terapeutice iar peste ocean sunt cultivate la scara mare.

  • Startul se poate face pe o suprafata mica

Daca nu dispui de o suprafata mare, intr-o prima faza se poate incepe cu o cultura pe o suprafata mai mica, iar apoi se poate extinde.

  • Investitia se recupereaza rapid

Datorita faptului ca fac fructe din al doilea an de la plantare, investitia se poate recupera usor si repede.

  • Productivitatea merisorului este crescuta

Productia medie de plante bine dezvoltate, este de 300 – 400 g/planta.

  • Este o cultura usor de intretinut si de crescut

Merisoarele sunt niste plante care nu sunt pretentioase. Cu o ingijire optima cultura va fi usor de gestionat si rezultatele vor fi cele scontate.

  • Ingrijiri si costuri minime

O cultura de merisoare nu are nevoie de foarte multe ingijiri. Sunt rezistente la boli, iar dupa ce merisorul creste, ingrijirea va fi minima. Densitatea plantelor va forma un covoras care va impiedica formarea buruienilor.

  • Concurenta este minima

Culturile de merisoare sunt foarte putine in tara noastra. O afacere cu merisoare nu aduce prea multe probleme din acest punct de vedere deoarece concurenta aproape nu exista.

Daca aceste motive v-au convins, arbustii de merisoare ii puteti gasi aici, la cea mai mare pepiniera din Sud-Estul Europei.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.