Boala varicoasa – tratament si prevenire

 Sunt foarte multe persoane care sunt ferm convinse ca varicele – acele dilatatii, vene contorsionate, acele „pete” inestetice si dureroase, apar doar la persoanele trecute de prima tinerete.

Gresit, afectiunea apare si la persoanele de 20-30 de ani, din varii motive. Varicele pot aparea de la statul prea mult in picioare, efectul muscular prelungit si intens, menopauza sau pubertatea, inlocuitori hormonali si chiar statul picior peste picior. Personal am cateva varice formate din cauza statului picior peste picior. N-am crezut ca se pot forma si astfel dar am fost lamurita si am primit si tratament. Binenteles, m-am „lecuit” si de statul (prea mult) picior peste picior sau in picioare.

Aproximativ 40% dintre femei si 25% dintre barbati sufera de boala varicoasa si foarte putini dintre acestia cauta tratament pentru varice inca de la debutul bolii.

In prezent exista o tehnica de tratare a varicelor ce se numeste scleroterapia. Stiu ca nu suna tocmai incurajator dar va asigur ca se obtin rezultate superioare si se amelioreaza pana la disparitie simptomele neplacute: amorteli, furnicaturi, crampe, intepaturi etc. Este o tehnica noua in care se foloseste un ac extrem de fin. Solutia injectata se numeste „solutie sclerozanta” ce produce inflamatia peretelui vascular si fac ca varicele sa se obtrueaze prin formarea unor mici cheaguri, culoarea vaselor modificandu-se progresiv, ducand la disparitia definitiva a acestora. Scleroterapia poate ajuta la eliminarea a aproximativ 80% din venele afectate!

Ganditi-va serios daca aveti o astfel de afectiune pentru ca varicele netratate pot duce la dezvoltarea unor serioase complicatii precum: ulcerele de gamba sau tromboflebita.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *