Sisteme UPS pentru centrale termice

  In mijlocul verii nu te prea gandesti la centrale termice, insa centralele termice nu sunt folosite doar pentru caldura, adica pentru incalzirea locuintei ci si pentru apa calda. Oricat de cald ar fi afara, dusul tot cald trebuie sa ramana, iar pentru asta centrala termica trebuie sa functioneze. Sistemele UPS pentru centrale termice vin in mai multe forme, de mai multe capacitati, in functie de ce centrala ai.

Un sistem UPS arata cam asa:

Arata ca o unitate PC, ca un calculator, insa este ceva mai mult de atat.

Deci ce este un UPS?

UPS inseamna uninterruptible power supply, adica o sursa neintreruptibila de curent electric. UPS-ul poate fi folosit pentru centrale termice, calculatoare, servere, practic pentru orice sistem ce are nevoie de electricitate continua, care poate suferi din cauza unei intreruperi bruste a curentului electric, intreruperi ce se intampla, chiar des pe la noi in tara. Aceste produse sunt folosite des in institutii si firme, dar pot fi instalate usor si in rezidente.

Cum te ajuta la centrala termica?

UPS-ul practic asigura curent electric centralei termice pana revine alimentarea cu electricitate, mentine centrala in functiune. O cadere brusca a curentului electric inseamna pierderi de date pentru un calculator, dar pentru o centrala termica poate inseamna ceva mult mai grav. NU doar ca se poate strica, dar poate si exploda. UPS-ul tine centrala in functie, si o si protejeaza de fluctuatiile de curent electric. Un sistem UPS pentru centrale termice poate functiona chiar si 10 ore, in functie de capacitate. Indiferent daca ai o centrala termica pe gaz sau pe lemne, un sistem UPS e solutia de protectie de care ai nevoie.

Centralele termice au preturi foarte mari, sunt aparate complexe, iar orice stricaciune aduce de la sine costuri mari de reparatii, sa nu mai mentionam ca daca ramai fara curent in mijlocul iernii si centrale nu mai functioneaza, ingheti de frig. UPS-ul iti protejeaza centrala termica de pene de curent, de fluctuatii, de schimbari bruste de tensiune, este o investitie ce iti aduce siguranta, din mai multe puncte de vedere. Vezi mai multe modele de UPS-uri pentru centrale termice pe e-acumulatori.ro.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Anonymous says:

    Folositori pentru cand se opretse lumina si in bucuresti se tooooot opreste

Leave a Reply

Your email address will not be published.