Ce nu stiai despre fotbal

  Fotbalul este un sport practicat de majoritatea baietilor. Sunt si acei baieti care prefera baschetul, artele martiale sau innotul in detrimentul acestui sport. Dar totusi, cei mai multi se axeaza pe desfasurarea activitatilor pe un gazon verde, cu o minge si doua porti. Probabil ca, daca esti cu adevarat pasionat, stii deja toate noutatile, toti jucatorii consacrati, toate echipele tari si cele mai putin bune. Exista unele elemente ce dau savoare acestui sport. Iar daca tu faci parte deja dintr-o echipa si iti place sa te aduni cu prietenii la un meci amical, ar fi ideal sa o poti face oricand, indiferent de anotimp si conditii meteorologice. Ai nevoie sa te desfasori pe un teren sport artificial. Afla cateva lucruri interesante despre fotbal pe care probabil nu le stiai:

  • Cel mai vechi stadion din lume este Sandygate Road inaugurat in anul 1804 cu scopul de a gazdui meciuri de cricket. Acesta a fost modificat odata cu aparitia echipei locale de fotbal FC Hallam, iar din anul 1860 pana in prezent, FC Hallam si-a desfasurat meciurile de acasa numai pe acest stadion.
  • In anul 1870 a fost realizata prima minge moderna de fotbal. Prin moderna intelegem faptul ca intr-o minge de piele a fost introdusa o anvelopa elastica de cauciuc. Inventia apartine lui Richard Lindon si putem spune, fara exagerare, ca a revolutionat sportul cu balonul rotund.
  • O alta idee interesanta acceptata oficial in anul 1891 este introducerea loviturii de pedeapsa (penalty-ul), sanctiune propusa de Federatia Irlandeza de Fotbal. Interesant este ca penalty-ul putea fi acordat numai dupa ce se cerea si opinia echipei sanctionate, iar lovitura de pedeapsa putea fi executata de la orice punct de 11 metri paralel cu poarta.
  • Cea mai mare audienta pe stadion in timpul unui meci de fotbal s-a inregistrat pe Stadionul Maracana. Recordul dateaza din anul 1950, din timpul finalei Campionatului Mondial din Brazilia, intre selectionatele Braziliei si Uruguayului. La acel meci au asistat 199.854 de spectatori.

Interesant, nu? Mai mult ca probabil ca nu aveai idee de aceste lucruri. Acum le poti povesti asta colegilor tai de echipa in pauza dintre reprize. Practica acest sport minunat si incearca sa iti imbunatatesti jocul de fiecare data cand intri pe un teren.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.