Unele lucruri au devenit indispensabile pentru mulți dintre noi. De exemplu, smartphone-urile le folosim zi de zi, nu ne dezlipim de acestea nici in momentul in care ne întâlnim cu persoane dragi noua.
Ați observat ca majoritatea dintre noi in momentul in care ieșim la masa, ne punem telefoanele ori in buzunare, ori pe masa, si le verificam des? Acest lucru poate afecta calitatea conversațiilor si-i pot face pe cei din fata noastră sa se simtă neglijați si in plus.
Da, trăim in era tehnologiei, într-o era in care aproape totul se învârte in jurul Facebook-ului, Instagram-ului si jocurilor online. Nu ești vizibil in online – nu exiști, așa se zice, nu? Cați dintre noi se deconectează in adevăratul sens al cuvântului când pleacă in concedii? Foarte putini. Si acei foarte putini care reușesc sa facă asta au alte vicii sau plăceri. Unii dorm pe ei, pasionați fiind de… lene, alții se joaca pe PC. Ar mai fi si alții care in concedii își petrec timpul, si-ti cheltuie banii, prin mall-uri; unii pe haine, alții la jocurile de noroc, la cazinouri, etc.
Nimic rău in asta, fiecare cu viciile si plăcerile sale. Totul, ca si in alte situații, sta in… moderație. Nu de alta dar am întâlnit persoane pasionate, dependente de fapt, de tot ceea ce tine de jocurile de noroc, ce nu au ajuns bine, deloc. Îmi imaginez ca este nevoie de multa ambiție, determinare si ajutor pentru a scapă de un astfel e viciu. Mulți au noroc, știu din start când sa se oprească, alții ajung sa nu se mai recunoască si regăsească.
Mie personal îmi place blackjack si am descoperit ca pe Casino.com Romania poți juca blackjack online. Tot aici găsești o multitudine de jocuri, sloturi mecanice cu personajele îndrăgite Marvel dar bineînțeles si poker. Obișnuiam in liceu sa joc des, ajunsa la facultate însă am dat de un alt grup de oameni pasionați de cu totul si cu totul alte jocuri: jocuri mecanice, Monopoly sau Mahjong. Le-am învățat si jucat pe toate si mi-am dat seama ca fiecare joc, pe lângă faptul ca te ajuta sa socializezi mai bine, iți dezvolta anumite calități. Unele jocuri iți dezvolta gândirea logica si te pot face mai răbdător, altele, precum poker-ul, iți dezvolta aptitudinile matematice, si te face sa analizezi mai bine anumite situații si aspecte ale vieții.
E greșit sa ne gândim ca jocurile de noroc, de bording sau alte genuri, duc doar la formarea de moravuri proaste. După cum ziceam si mai sus, ele te pot ajuta sa te cunoști mai bine, sa fii rapid, sa iei decizii corecte in „situații problema”, si sa dezvolți in mod distractiv si calitativ alte calități!
Toti avem un prieten sau mai multi dependenti de jocuri sau altceva. De facebook cred ca toti suntem putin asa dependenti.
)
Cu siguranta suntem toti, cei care avem conturi, mai sunt si persoane care nu au, dar dezvolta alte dependente.
Recunosc, nu asa cum fac altii. sunt dependent de facebook ma uit si la scoala si e prima aplicatie deschisa dimineata……… asta cu jocurile de noroc nu o inteleg nici eu sunt care isi vand lucruri din casa la pacanele si altele.
Noi cred ca ne-o luam crunt pe vremea noastra daca foloseam telefonul in timpul orelor.
Eu nu exist nu am facebook ?
Duci o viata mai linistita sau… mai anosta.
Eu nu mai am smartphone si e mai bine asa.
Nu am o parere buna despre jocurile de nici un fel, eu nu le vad dezvoltand inteligenta..mai cu seama jocurile jucate de copii pe tableta/smartphone sunt dovedit ca reduc inteligenta desi parintii sunt mandri nevoie mare ca odrasla stie sa butoneze
Cu jocurile de noroc chiar nu e de …ahem jucat, ca nu poate garanta nimeni ca te poti lasa, si dependentii la fel au crezut, ca se pot lasa, cunosc cateva cazuri care au sfarsit tare rau, totul de la un joc „nevinovat” de blackjack.