Tehnici in masajul de relaxare

  Trece vara, trec concediile si ne intoarcem la locurile de munca. Pentru sportivi insa incep campionatele si turneele de toamna si bineinteles ca vor sa atinga un potential anume. Vrem sa fim apti si sa revenim cu forte proaspete in ambele cazuri. Ce altceva ar prinde mai bine decat un masaj? Fie ca ti-l efecutezi tu, fie ca rogi pe cineva sau mergi la un salon de specialitate, masajul de relaxare este foarte benefic. Iar pentru un plus de stimulare a pielii, este esential sa folositi un ulei de masaj Weleda. Cu extract de arnica, uleiuri si frunze de mesteacan, acest produs stimuleaza circulatia sanguina, relaxeaza musculatura si protejeaza de neplacuta febra musculara in cazul in care esti o persoana sportiva. Pentru ca un masaj sa fie facut corect, trebuie sa se tina cont de unele tehnici:

  • Netezirea. Cel mai important efect al netezirii este scurgerea mai puternica a limfei si a sangelui in vase. Aceasta actioneaza direct asupra pielii avand efecte de curatare a celulelor descumate, influenteaza sistemul nervos central.
  • Frictiunea. Procedeele care alcatuiesc frictiunea se deosebesc de netezire prin faptul ca pielea impreuna cu tesuturile profunde se frictioneaza in diverse pozitii. Frictiunile se executa cu o singura mana sau cu ambele, alternativ sau simultan. Este un sistem de baza terapeutic in urmatoarele situatii: traumatisme articulare, sportive, restabilirea mobilitatii normale a pielii, dureri sau nevralgii.
  • Presiunile. Acestea se executa pe portiuni mai reduse sau mai intinse ale corpului, intarind actiunea netezirii si a frictiunilor. Sunt recomandate persoanelor sanatoase, mai putin batranilor si copiilor. Se aplica cu pulpa degetului, cu pumnul sau cu palmele, in timpul sedintei sau la sfarsit.

Am ales doar trei tehnici, desi exista mai multe tipuri. Important este sa iti pui in miscare tesutul pielii si sa ii stimulezi functiile. Masajul este o modalitate usoara si placuta de relaxare, mai ales prin folosirea unor uleiuri speciale pentru masaj care contin numeroase elemente hranitoare pentru piele. Maseurii si sportivii apreciaza uleiul de masaj Weleda cu extract de arnica, acesta fiind ideal pentru stimularea functiilor pielii prin masaj.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.