Cine esti TU?

Cine esti? Ce fel de om esti? Cum te vezi si cum te descrii ?

Unii se vad prea bine, sunt prea plini de sine, au o parere prea buna despre ei si au impresia ca toti cei din jurul lor ar trebui sa danseze cum le canta. Cred ca iubesc sau tin la cineva dar timpul arata ca nu sunt in stare sa dezvolte atasamente.

Altii sunt o cutie, frumos ambalata, legata cu funda mare, rosie, care din nefericire este goala de tot ce da valoare fiintei umane: incredere, loialitate, sinceritate si respect. Poate asa vor sa se arate doar, sau poate… chiar asa sunt si nici ei nu recunosc sau nu s-au descoperit. 

Si mai sunt unii oameni invizibili pentru multi dintre noi. Sunt acei oameni prezenti fizic, moral si sentimental langa restul, dar absenti verbal. Sunt acei oameni care isi arata bunele intentii in cel mai sincer si clar mod, si pe care ii dam la o parte pentru… cei de mai sus. Bunele intentii le sunt ignorate, uitate, ca si cum nici n-ar fi fost. Ii stergem din cutiuta de amintiri dar peste ani parca… le simtim lipsa, nu? Si-i vrem cumva inapoi.

Suntem superficiali si avem impresia ca DATORIA unora si altora, prezenti in viata noastra de mult, este sa STEA acolo no matter what. Nu e adevarat! Nu avem nici o datorie fata de nimeni inafara de noi, mai ales in conditiile in care suntem si… abandonati. Datoria fiecaruia dintre noi este, si cu asta ma repet, sa ofere atat cat primeste.

Datoria noastra ca OAMENI este sa fim sinceri unii cu altii si sa spunem lucrurilor pe nume, nu sa deghizam situatiile si sa subestimam inteligenta celorlalti. Prin faptele noastre oricum spunem mai multe decat credem!

Tu? Cine esti tu? Ce fel de om esti? Cum te vezi si cum te descrii ?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 5 Comments
 1. Adda spune:

  Eu cred ca sunt la extrema cealalta, ma vad prea rau, prea urat/a, prea nedemna de cei din jur. Noroc ca mai sunt complimentata si noroc ca ceea ce uneori fac bine este contorizat si apreciat ca altfel…… laughing

  • addicted spune:

   No worries, si eu trag spre cealalta extrema dar sunt constienta ca parte din vina o au si cei din jur, care si in cazul tau, in anumite momente te fac sa te simti nedemn de atentia lor etc., indiferent de cate eforturi faci.
   Trebuie sa ajungem un nivel mai inalt de constientizare, zic eu. laughing Nu trebe`sa ne mai simtim astfel, pentru nimeni. Personal am inceput asta de cateva luni. Eu primez si felul in care ma fac sa ma simt cei DRAGI primeaza.
   Invata si tu lectia asta. big grin

 2. Medic spagar spune:

  superb spus…..poate s-ar schimba multe, daca toti ne-am raspunde sincer la intrebarile alea big grin …..

  • addicted spune:

   Cred ca in sinea noastra o facem, doar daca suntem prea orbiti de ” perfectiune ” nici atunci nu o facem. laughing Partea buna este ca exista oameni directi si sinceri ce-ti spun cu degajare cum esti de fapt, daca tu esti prea orb sau prea plin de sine ca sa observi/recunosti.

 3. Anonim spune:

  Om cu de toate. happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *