De ce este important sa ai anvelope de iarna in sezonul rece?

 De ce este important sa ai anvelope de iarna in sezonul rece? Pentru ca pot face diferenta intre viata si moarte. Vi se pare exagerat? Doar vi se pare, nu este.

Desi afara deja putem spune ca e iarna, din toate punctele de vedere, am intalnit multi soferi care nu au schimbat anvelopele masinilor. Foarte periculos dar nu pare sa le pese… Anvelopele de vara isi pierd COMPLET eficacitatea la temperaturi mai mici de 7 grade, ceea ce le face complet inutile pe timpul iernii, implicit periculoase!

Daca folosesti anvelope de vara pe timpul iernii franezi mult mai greu in conditii de asfalt uscat, ceea ce poate duce la un accident. Deasemenea, in situatiile in care este polei pe jos, ploua, sau chiar ninge, cauciucurile de vara transforma masina intr-o veritabila… sanie. Asta pentru ca nu o poti controla sub nici o forma, indiferent de viteza cu care circuli. 

Daca totusi nu vrei sa ai grija schimbarii anvelopelor, si implicit a statului la coada, poti apela la anvelopele all season. Practic acestea sunt anvelope cu care poti circula fara griji si in regula, indiferent de anotimp.

Fiti prudenti si nu va jucati cu viata voastra, si a altora, caci in caz de un accident grav nu mai este cale de intoarcere. Nici nu trebuie sa va ganditi direct la accidente, e de ajuns sa stiti ca soferii care circula pe timpul iernii cu anvelopele de vara risca sa ramana fara certificat de inmatriculare, dar si sa plateasca o amenda cuprinsa intre 720 si 1.600 de lei.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Catalin spune:

    Sa te dai cu sania mare pe zapada e fain big grinbig grinbig grinbig grin

  2. coco spune:

    foarte important…le-am pus!!!

  3. spam spune:

    Buna, am parcurs o serie de articole din site-ul tau, inclusiv cel de fata si trebuie sa spun ca apreciez felul in care prezinti informatiile. Eu ma ocup cu partea de marketing la un service auto din Bucuresti si citesc frecvent pareri din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *