Aberatii romanesti – Superstitii de Sfintii Mucenici si cele 44 de pahare goale

 Inafara de faptul ca astazi se beau 44 de pahare( desi sunt 40 de Sfinti) si ca se mananca muncenici molvonevesti ( acei covrigi sub forma de 8 facuti in vatra ) si/sau mucenici in zeama, habar nu aveam altceva. Nu stiam ca exista superstitii de Sfintii Mucenici!? Ce sa zic, daca voi credeti in superstitii, aveti grija la ce nu aveti voie sa faceti astazi de Sfintii Mucenici : 

  • Nu este bine să faci treburi în casă și nici în gospodărie în ziua celor 40 de Mucenici. În caz contrar, se spune că Sfintii te vor pedepsi prin 40 de zile de boală.
  • În unele regiuni ale ţării, gospodinele nu iau ouăle din cuibare; se spune că acestea trebuie lăsate acolo, pentru a fi spor la ouă şi la pui tot anul.
  • O altă superstiţie spune că în prima zi a moşilor nu trebuie aruncat gunoiul din casă, pentru a nu se înmulţi lupii.
  • În unele zone din Oltenia, în dimineaţa zilei de 9 martie se afumă casa şi pe cei care locuiesc în ea, pentru a fi feriţi tot anul de animale şi lighioane sălbatice.

Eu stiu sigur c-am sa-mi umplu stomacelul doar cu mucenici moldovenesti, in zeama n-am voie, alcool nici atat, numar 44 de pahare goale, tac si rabd… sad

mucenici modolvenesti superstitii de sfintii mucenici


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Oana says:

    Eu doar de cei in zeama cu nuca stiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.