tehnica pomodoro ciclu pomodoro

Cum functioneaza tehnica Pomodoro si pe ce se bazeaza?

 Sunt o femeie activa, si chiar de nu impartasesc cu intreaga lume tot ceea ce fac pe langa ce se stie deja, am o mie de activitati si roluri de gestionat in acelasi timp. Prin urmare, imi doresc rezultate care sa ma reprezinte si prin care sa demonstrez celor cu care lucrez ca se pot baza pe munca mea!

Una din metodele utile pentru a fi eficient si productiv este tehnica POMODORO. Cum functioneaza tehnica Pomodora si pe ce se bazeaza?

Pentru mine tehnica Pomodoro este cea mai eficienta tehnica de time management. Aceasta tehnica presupune sa munciti focusat si concentrat, fara intreruperi de nici un fel pe o singura activitate, pret de fix 25 de minute. Apoi presupune sa luati o pauza de 5 minute pentru relaxare.

Metoda de time managment Pomodoro se bazeaza pe simplul fapt ca atunci cand ne canalizam toata atentia si energia pe o singura activitate, fara sa ne mai aglomeram in alte mici indatoriri, eficienta si productivitatea noastra creste.

tehnica pomodoro cum functioneaza

Aduceti-va aminte de momentele cand erati elevi, si aveati cate un coleg care ma inghionteau cu rugaminti de a le spune cateva raspunsuri cand erau intrebati, cateva idei salvatoare. De cele mai multe ori, raspundeam intuitiv “cu replica, lasa-ma sa concentrez, sa termin, si apoi iti spun!”, nu? Prin urmare, inca de mici stiam intuitiv cat de importanta era concentrarea pentru a rezolva problemele, pentru a obtine note bune etc.

Eu chiar va rog sa incercati metoda POMODORO, va asigur ca veti deveni mai eficienti si productivi!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 9 Comments
 1. Daniela spune:

  Chiar e utila si eficienta, am invatat tehnica la scoala.

 2. Ella spune:

  Pe mine ma duce cu gandul la mancare fiind pomodoro laughing)

 3. Catutz spune:

  Daca inveti in timp tehnica asta poate da roade nu degeaba unii dau un mai bun randament decat altii.

 4. Când am citit titlul am zis că ai pus vreo rețetă cu roșii laughing
  Bine că m-a mânat curiozitatea și am citit până la capăt. Trebuie să recunosc că am auzit și încercat diverse tehnici de management al timpului dar de aceasta nu am auzit până acum. Să știi că o voi încerca.
  Deci 25 cu 5. Bineee.

 5. Jorjette C spune:

  Uite, asa mai aflu ceva nou. Chiar o sa incerc, cred ca am nevoie sa fiu putin mai organizata. Merci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *