idei de decorarare a oualelor de Paste

Oua vopsite cu matase naturala si alte idei de decorare a oualor de Paste

 Inca nu-mi vine sa cred cat de repede s-au dus lunile de inceput de an, nu realizez ca vine Pastele, ca vom avea preocupari precum gatitul si decorarea oualor de Paste. Daca anii trecuti pe noi ne-a prins Pastele in Bucovina, anul acesta il vom face in Bucuresti, avand musafiri de pe meleaguri indepartate. Sigur il vom simti… altfel, si asta nu e neaparat rau. big grin

In fine, idea articolului era de a va arata cateva oua vopsite cu matase ,cu creta, sclipici si de a va da alte idei de decorarare a oualor de Paste.

1. Oua  de Paste vopsite cu oja.

Nu are sens sa intru iar in detalii. Despre cum se vopsesc ouale cu oja gasiti AICI.

2. Oua vopsite cu matase naturala

Pentru asta nu aveti nevoie de multe, doar de cateva bucati de matase naturala cu imprimeuri, cateva bucati de panza alba si elastice. Infasoarati fiecare ou in bucata de matase, apoi in bucata de panza alba si leagati-le cu elastice. Puneti ouale la  fiert in apa in care in prealabil ati pus o cescuta de otet. Et voila:

oua vopsite cu matase naturala poze

3. Oua de paste vopsite cu creta

Imprumutati creta in mai multe culori de la copilasii vostri si din arsenalul propriu un lac de unghii transparent. Fierbeti ouale si apoi desenati-le cu creta in modelele dorite. Peste desenele de creta aplicati apoi lacul de unghii pentru a stabiliza culoarea. Fiti siguri ca si cei mici vor fi incantati de aceasta metoda si vor sari sa va ajute la vopsitul oualor de Paste!

oua paste vopsite cu creta


4. Oua de Paste cu ajutorul hartiei  creponate colorate

Ai nevoie de bucatele de hartie creponata absorbanta in multiple culori si lipici. Fierbeti ouale iar apoi lipiti fiecare bucatica de hartie pe ou, pana il acoperiti in totalitate si lasati-le la uscat in cartonul de oua.

5. Oua vopsite cu banda izolatoare

Daca va simtiti mari artisti apelati la geometrie si vopsiti ouale cu banda izolatoare. Vopsiti o banda izolatoare si lipiti-o pe ou. Dezlipiti-o apoi si vopsiti o alta fasie de banda.

6. Oua ornate cu sclipici

Daca va este dor de Craciun si doriti sa va transformati ouale de Paste in globulete apelati la metoda cu sclipici. Aveti nevoie de pulbere de sclipici din comert si adeziv lichid sau o pasta cu care sa ungeti ouale. Treceti-le apoi prin pulberea de sclipici, dupa care pulverizati fixativ de par pentru a fixa invelisul.

cum sa vopsesti ouale de paste cu sclipici

Eu mi-s mai aparte, imi doresc pe masa de Craciun, oua simple, decorate cu print-uri, cam asa:

oua decorate cu print

Ce spuneti de aceste oua decorate cu print-uri? 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
  1. Cris says:

    Ultimele chiar ar fi interesante pentru noi tinerii. happy Ai’batrani cred ca ne-ar da in cap cu ele.

  2. Dana says:

    Raman la cele clasice. big grin

  3. Raluca says:

    N-as zice nu dar mama sigur ar zice laughing)

Leave a Reply

Your email address will not be published.