Semnale timpurii de avertizare pe care ti le da cancerul

Semnale timpurii de avertizare pe care ti le da cancerul

 Cancerul poate fi o boala devastatoare, care vine de nicaieri. Cei diagnosticati observa rareori simptomele, si se simt bine pana in momentul in care sunt “orbiti” cu un  diagnostic. Semnele si simptomele de cancer pot fi foarte mici si usor de ignorat.

Recunoscand aceste semnale timpurii de avertizare pe care ti le da cancerul, poate, multi dintre voi il vor depista din timp.

Umflatura sub piele ( noduli )

  Nodulii in tesutulul mamar sunt adesea descoperiti de catre cei care efectueaza in mod regulat auto-examarile. Efecntuand in mod regulat aceste ” controale ” de auto-examinare, si stiind ce sa cauti, te poate ajuta sa iti dai seama daca ceva s-a schimbat si este in neregula. Auto-examarile pot fi efectuate pe mai multe parti ale corpului, de asemenea, si va pot ajuta sa descoperi nodulii inainte de a se dezvolta in tumori mai mari. Despre auto-examinari cu siguranta gasiti articole pe internet, asta daca doctorul nu v-a invatat deja.

Piele iritata

Organismul trateaza cancerul ca o bacterie. Sistemul imunitar se lupta prin utilizarea de celule albe din sange pentru a incerca sa-l distruga. Acest lucru creste fluxul de sange in zona de crestere canceroasa, facand zona respectiva sa se incalzeasca si sa se inroseasca, isi schimba culoarea si/sau apar mancarimele.

Rani care nu se vindeca

Daca observati ca unei taietura, sau unei alte vatamari ale pielii, este ii ia o lunga perioada de timp pentru a se vindeca, ar putea fi un semn de cancer, care este in crestere. Sistemul imunitar trebuie sa acorde prioritate, iar cancerul are prioritate. O rana nu este la fel de important, deci poate ii poate lua trupului mai mult pentru a vindeca acel “prejudiciu”.

Pușchea in gura sau doar pe limba 

Umflaturile numeroase (pușchea cum spune  noi romanii) care apar in interiorul gurii, gingiilor sau gatului, in special in cazul în care acestea sunt de culoare alba, si care nu dispar, ar trebui sa fie verificate de catre un profesionist de ingrijire a sanatatii.

Probleme la inghitire si pierderea poftei de mancare

In cazul in care procesul digestiv este perturbat, aveti probleme la inghitire, sau suferi de indigestie sau experimentati o pierdere a apetitului, desi suntem omul care nu a intalnit astfel de probleme, aceste probleme ar trebui sa fie verificat de catre un medic, deoarece acestea vor afecta capacitatea organismului de a obtine substante nutritive din alimentele pe care le mananci .

Modificari ale vocii

Cancerul de laringe poate face ca tonul vocii tale sa se schimbe. Daca va observati vocea in schimbare sau altcineva va mentioneaza asta, face o programare la medic.

Desigur dragilor, nu trebuie sa asteptati aceste semne de avertizare pentru a depista boala. Mergeti periodic la medic, nu va luati dupa sfaturile celor din jur sau leacurile babesti!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
 1. Izabela says:

  Sunt lucruri care mă irită de fiecare dată când le citesc… Din cauza fricii probabil și a frustrării că oricine oricând se poate îmbolnăvi… Dar este util să le știm în lumea în care trăim, în care sunt tot mai multe cazuri din păcate…

  • addicted says:

   Pe toti ne inspaimanta si ne irita, si de multe ori chiar si ignoram astfel de articole, DAR e gresit, cred eu. E parte din realitate si trebuie sa avem cate ceva de retinut si invatat, zilnic!

 2. Anna says:

  Sunt bine de stiut chiar de nu ne face placere sa le citim de frica sa nu ne regasim.

 3. Dan says:

  Cel mai sfant e mersul la doctor!

 4. Adda says:

  nici nu trebuoe a ajungi la astea daca ai o alimentatie sanatoasa de mic si mergi periodic la medic

Leave a Reply

Your email address will not be published.