Cu drag si dor de Bucovina – Unde gasesti cazare in Bucovina

 De Bucovina ma leaga multe, e zona pe care am vizitat-o cel mai des cu familia in copilarie si e regiunea de unde este iubirea vietii mele. Din acest motiv Suceava e a doua (a)casa pentru mine.

In 2009, de ziua mea, parintii mi-au facut o surpriza si am plecat impreuna sa vizitam cap coada toata zona Bucovinei. A fost prima data cand efectiv am luat fiecare coltisor in parte si am profitat de frumusetile Bucovinei. Cazare in Bucovina gasesti aproape de fiecare obiectiv.

Am luat toate manastirile si bisericile aflate si in patrimoniul UNESCO la rand, astfel am ajuns la :

  • Manastirea Voronet
  • Manastirea Humor
  • Manastirea Moldovita
  • Manastirea Probota
  • Manastirea Putna
  • Manastirea Sucevita
  • Manastirea Dragomirna
  • Manastirea Risca
  • Manastirea Slatina
  • Manastirea Slatioara
  • Manastirea Balinesti
  • Manastirea  Bogdana
  • Biserica Romano Catolica din Cacica

Pentru cei care nu stiu, manastirea Probota este situata in comuna Dolhasca si reprezinta prima ctitorie a domnitorului Petru Rares.

Este ridicată în 1530 pe locul consacrat de o bisericuta din lemn (1398) si alta din piatra (in jur de 1440) ale carei urme se mai vad în vecinatate. „Pprobota” inseamnă fratie, desigur, a slujitorilor bisericii. Manastirea Probota sau Sfantul Nicolae din Poiana Siretului s-a bucurat de atentia deosebita a lui Stefan cel Mare pentru faptul ca aici odihneau osemintele mamei sale (1465).

Daca in zilele mohorate, si nu numai, va este mare dor de albastrul cerului, trebuie sa vizitati manastirea Voronet. E o manastire ai carei picturi incanta inima si mintea privitorului, si daca vrei ca natura sa respire prin tine, mergi la poalele Obcinilor. Doar acolo iti poti reincarca full bateriile.

Manastirea Moldovita este o adevarata opera de arta, are o catapeteasma care este sculptata in totalitate in lemn, pictata si aurita. Partea de sus, pana la candele, dateaza din sec. al XVI-lea, iar cea interioara din sec. al XVIII-lea.

Am ajuns si la Biserica Arbore, numita si „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, ce este inca un obiectiv turistic de care foarte multe persoane nu stiu. Este si aceasta o nestemata ale acestor plaiuri.

Lunca Arbore a fost unul dintre marii boieri ai lui Stefan cel Mare, sfetnic de seama al lui Bogdan al III-lea si tutore al lui Stefanita Voda, cel care in 1497 a aparat cu curaj Cetatea de Scaun timp de trei saptamani impotriva asediului polon.

 Pe noi ne-au cucerit picturile aflate in exteriorul manastirii, realizate in culorii vii si armonios imbinate. Pictorul ce a realizat operele de arta a folosit si albastrul de Voronet, utilizat foarte des la epoca respectiva de mesterii zugravi. Din nefericire, pictura din interiorul bisericii Arbore a fost aproape distrusa in perioada cand cladirea a ramas fara acoperis, in urma unui incendiu.

Manastirea Dragomirna este numita si mica perla a Bucovinei, Sucevita este cea care detine asa numitul „testament al artei moldovenesti” si este singura biserica care include o reprezentare a scarii Sfintului Ioan Scararul.

Manastirea Putna e cea care mie mi-a placut cel mai mult, dintotdeuna. Imi place pentru ca e aparte,  ferestrele sunt inalte, boltele ascutite si cu chenare patrate din piatra sculptata. Deaemenea, turla difera de cele traditionale, ea avand doua etaje.

Acestea, si toate celelalte mentionate mai sus, trebuie sa fie si pe lista voastra ca si turisti intr-un tur prin Bucovina!


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *