Stimularea imunitatii prin metode naturale

 Bolile din sezonul rece precum gripa, guturaiul, virozele respiratorii, gripa si alte afectiuni acute din sfera ORL, pot duce la acutizarea unor boli cronice.

Astfel ca, in cazul unui sistem imunitar foarte slabit este recomandat sa se actioneze asupra tuturor componentelor acestuia, atat printr-un regim echilibrat de alimentatie, odihna, miscare, dar si printr-un complex de nutrienti. 

Din fericire, din ce in ce mai multi oameni au inceput sa acorde o atentie deosebita imunostimularii prin metode naturale si cautarea/gasirea unor solutii complementare metodelor terapeutice clasice.

Proprietatile imunostimulatoare si antiseptice sunt date de complexul de vitamine, minerale, extracte din plante medicinale precum: vitamina C, D, A, fosfor, zinc, goldenseal, usturoi, ardei iute, patlagina, curcuma, ginseng coreean, frunze de maslin, extract de rasina de smirna, brusture, astragalus, gugul, iarba mare, extracte din ciuperci medicinale: shiitake, maitake, larch arabinogalactan, in timp ce asupra sistemului gastrointestinal actioneaza o selectie de probiotice si prebiotice cu eficienta sporita.

Deasemenea, sunt date si de produsele vegetale cu proprietati imunostimulatoare, precum: echinaceea, usturoiul, radacinile de Astragalus, Curcuma si Ginseng, ciupercile medicinale. Acestea pot fi utilizate in scop profilactic, dar si adjuvant, in tratamentul unor raceli comune, in infectii usoare cu localizare la nivel respirator.

Internetul ne ofera toate datele necesare cu privire la orice, folositi-va de aceste informatii si de sfaturile medicilor, ingrijiti-va de sanatatea voastra, in special acum, in sezonul rece!


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *