toner facial rutina de frumusete

6 motive pentru care ar trebui sa adaugati toner facial la rutina de frumusete

Se pare ca ceea ce sta intre tine si porii blocati si dilatati ar putea fi doar adaugarea unui produs in rutina ta de frumusete. La intrebarea „Care este secretul pentru o piele sanatoasa?Dr. Hadley King, un renumit dermatolog din New York, a avut un raspuns simplu: toner facial.

Motive pentru care ar trebui sa adaugati toner facial la rutina de frumusete

Dr.Hadley King spune frumos si clar ca nu ar trebui sa va incarcati tenul de machiaj in plus pentru a va masca problemele si imperfectiunile. In schimb, utilizati un toner facial bland, pentru a indeparta uleiul si urmele de murdarie.

„Tonerul facial este cel mai util si necesar produs pentru persoanele cu tenul gras sau predispus la acnee, sau pentru persoanele care doresc curatare suplimentara dupa purtarea de machiaj sau alte produse ale pielii grele, cum ar fi produsele de protectie solara.”

Dr.King

Asta nu e tot ce tonerul poate face. Dr. King explica toate beneficiile unui toner facial:

Micsoreaza porii

Se poate face asta doar aplicand o cantitate mica de toner pe o discheta de bumbac moale si stergandu-va fata cu ea. Astfel se va indeparta uleiul si porii se vor micsora.

Ofera echilibrul pH-ului pielii

Pielea are in mod normal un echilibru pH cuprins intre cinci si sase. Dupa curatare, datorită caracterului alcalin al sapunului, echilibrul pH-ului pielii devine „deranjat”. Cand se intampla acest lucru pielea ta are nevoie sa lucreze ore suplimentare pentru a restabili echilibrul (si care poate avea ca rezultat in… ten uleios), dar folosind un toner, ajuta pentru a restabili acest echilibru rapid.

Adauga un strat de protectie

Tonerele pot ajuta porii sa se inchida, reducandu-se astfel patrunderea impuritatilor in piele. Ne poate proteja chiar si de mineralele prezente de clor aflate in apa de la robinet, eliminadu-le prin curatare.

Hidrateaza

Unele tonere sunt umectanti, ceea ce inseamna ca acestea ajuta la hidratarea pielii.

Reimprospateaza pielea

Tonerul poate fi, de asemenea, utilizat in locul spalarii pielii atunci cand este gras sau murdar. Acesta va lasa pielea revitalizata, chiar si atunci cand sunteti on the go.

Poate preveni cresterea firelor de par pe sub piele

Putini dintre noi stiu dar un toner facial care contine glicolic sau alti alfa-hidroxi acizi poate ajuta la prevenirea cresterii firelor de par pe sub piele.

Astfel ca, daca sunteti preocupate de imbatranirea pielii sau va luptati cu pielea uscata, grasa, sensibila, mixta, cu pori blocati si ditalati, introduceti toner facial in rutina zilnica de frumusete. Cititi cu atentie ingredientele, sa alegeti cu grija un toner facial, sa nu aiba iritanti, care sa va faca rau pielii.

Folositi toner facial in fiecare zi? Ce brand folositi?

Photo: Shutterstock


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *