Viata nu este o lupta, ci un joc!

Tindem sa credem ca intreaba viata este o lupta. Nu, viata nu este o lupta, ci un joc. Viata noastra este un joc, cu reguli clare, dure si stricte, in care nu ai cum sa castigi daca-i respecti regulile, una dintre ele fiind de a darui si primi. De la ganduri si sentimente, la lucruri materiale. Aparent simplu, nu? 

Anumiti oameni dau cu toata bunavointa lor(eu numarandu-ma printre ei, o spun fara modestie, cei apropiati stiu asta), dar nu stiu sa primeasca. Deseori refuza cadourile venite din senin, nu simt ca le merita, sunt surprinsi de intentia celui ce daruieste si astfel nu fac decat sa-si sece sursele si, invariabil, se trezesc ca nu mai au mare lucru. Constientul realizeaza toate astea si totusi…

Tot ceea ce un om seamănă, va culege

Ce inseamna asta? Ca tot ceea ce omul va darui, va primi si reprimi. Evident ca daca semeamana ranchiuna si ura, asta va primi; daca iubeste, va fi iubit; daca minte, va fi mintit, etc. Intervine Karma si orice dai, intr-un moment sau altul al vietii, vei primi!

Deasemenea, si cuvintele noastre joaca un rol capital in acest joc al vietii. Se spune ca „Prin cuvintele tale te vei salva, prin cuvintele tale te vei condamna.” Si multi, foarte multi oameni, au fost cauza dezastrelor din vietilor lor, pronuntand cuvinte grele si dureroase, chiar si la nervi si frustrare.

OMUL POATE MODIFICA CONDITIILE VIETII SALE SCHIMBIND CUVINTELE. Daca nu cunosti puterea cuvantului, esti cu mult in urma timpului tau.

Macar aceste reguli, de a darui-a primi si a avea grija la cuvinte, sa le respectam daca dorim o viata cat decat calma si implinita.

Nu uita: eşti un actor într-o dramă aleasă de tine. Vei juca puţin dacă ai ales-o scurtă, mult dacă este lungă. Ţi-ai împărţit rolul unui sărac? Joacă-l bine cu tot farmecul tău! Ţi-a căzut jocul şchiopului, al magistratului, al plebeului? Joacă-l! Căci atâta-i al tău: să joci frumos rolul.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *