ce efect are facebook asupra noastra

Ce efect real are Facebook asupra noastra!?

Ce efect real are Facebook asupra noastra?

No amount of Likes are ever enough…

Cercetatorii au realizat recent un studiu amplu la finalul caruia au tras concluzia ca Facebook ne face tristi. Acesta este efectul real al Facebook asupra noastra. Cercetatorii au urmarit putin peste 5.000 de adulti pe parcursul a trei ani (2013-2015). Ei au adunat informatii cu privire la utilizarea fiecarui utilizator de Facebook, precum si auto-raportarea informatiilor despre sanatatea lor, atat fizica cat si mentala, greutatea lor, si bunastarea generala.

Fiecare persoana a numit, de asemenea, pana la patru prieteni apropiati si pana la patru alti prieteni cu, care petrec foarte mult timp vorbind pe Facebook.

Rezultatele sunt deprimant de previzibile: folosirea Facebook i-a facut pe oameni mai putin fericiti.

Metrica cheie este ca pentru fiecare crestere de 1% a „like-urilor”, click-uri pe link-uri si actualizari de statusuri, cercetatorii au vazut o scadere de 5 pana la 8% a nivelului de sanatate mintala.

Mai mult, cercetatorii afirma ca dezavantajul utilizarii Facebook a fost destul de egal cu cel al „interactiunilor offline” – altfel cunoscut ca intalnirea oamenilor in lumea reala. Concluzia? Aceasta „sugereaza un posibil compromis intre relatiile offline și online”.

Acestea fiind spuse, abordarea, analiza si dimensiunea sondajului, par destul de solide. Rezultatele, potrivit autorilor:

The associations between Facebook use and compromised well-being may stem from the simple fact that those with compromised well-being may be more likely to seek solace or attempt to alleviate loneliness by excessively using Facebook in the first place.

Cu alte cuvinte, utilizatorii se intorc la Facebook mai mult atunci cand se simt deja tristi pentru ca nu vor sa intre in contact direct cu oamenii.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *