selfitis selfie tulburare mintala

Selfitis. De ce este „selfie” o tulburare mintala

 Afectiunea numita „selfitis„, de catre Asociatia Americana de Psihiatria, este clar definita ca dorinta obsesiv-compulsiva de a face poze cu sine insusi si de a incarca imediat pozele pe retele de socializare. Conform asociatiei, „selfie” este o tulburare mintala iar dorinta de a face poze cu tine este considerata a fi modalitatea de a compensa lipsa de stima de sine.

De ce este „selfie” o tulburare mintala

Ca nu e tocmai ok sa ai zeci si sute de poze cu tine, in diferite ipostaze, chiar de iti place de mecluta ta, chiar de nu iti pasa ce cred altii de numarul de poze pe care le afisezi doar cu tine, o stim cu totii. Dar de la asta, la a spune ca e o tulburare mintala, mi se pare… prea mult.

DAR

Conform deciziei Asociatiei Americane de Psihiatrie, se pare ca aceasta afectiune este cat de poate de reala si exista trei niveluri de tulburari:

1. Selfitis marginal – cand te fotografiezi de cel putin 3 ori pe zi, DAR nu postezi nici una din poze pe retelele de socializare;

2. Selfitis acut – cand te fotografiezi cel putin de 3 ori pe zi si postezi fiecare fotografie pe retelele de socializare;

3. Selfitis cronic – cand ai o dorinta incontrolabila de a te fotografia si a posta pe retele de socializare mai mult de sase selfie-uri pe zi.

Astea fiind „demonstrate” de distinsii domni, voi la ce nivel sunteti? 


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *