Pe strazile Cetatii Sighisoara. Obiective turistice in Sighisoara

 Se fac acush doua saptamani de cand, inopinat, am fost poftita de Unicul in masina familiei, spre… o surpriza. Dincolo de surpriza initiala, am ajuns si-n Sighisoara, despre care am sa va vorbesc pe scurt caci prea multe nu sunt de spus.

Pe strazile Cetatii Sighisoara. Obiective turistice in Sighisoara

Sighisoara este unul din acele orase ale Romaniei, micute, cochete, cu casute roz, curat si ordonat. Culmea e ca si turistii ce o viziteaza sunt la fel, fata de alte locuri ce merita vizitate din Romania.

Construita de catre colonistii sasi in secolul XII-lea pe malul Tarnavei Mari, Sighisoara este printre putinele cetati medievale inca locuite, ea fiind inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

La baza cetatii se afla cladirile cetatii, cu, casele in care inca se locuieste, iar in partea de sus, unde ajungi urcand pe scara acoperita, se afla Biserica din Deal si Scoala, unde inca se invata. Tot acolo, nitel mai la vale de Biserica din Deal, regasiti si cimitirul.

biserica din deal Sighisoara

Din cele 14 turnuri ale cetatii, construite initial, se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit si simbolul Sighisoarei, fiind Turnul cu ceas ce veti observa care are 7 figurine. Aceste 7 figurine ale Turnului cu ceas reprezinta zilele saptamanii. Turnul cu ceas poate fi vizitat, iar de sus aveti parte de o priveliste de ansamblu a Sighisoarei.

figurine turnul cu ceas

turnul cu ceas 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii

Mie personal imi plac mult stradutele si, evident, cladirile. Ca si obiective turistice, inafara de Turnul cu ceas avem si Turnul fierarilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Macelarilor, Turnul Cositorarilor si a Tabacarilor, Biserica Manastirii Dominicane , Biserica din Deal si Scara acoperita a scolarilor.

Scara acoperita a fost construita pentru usurarea accesului elevilor spre Scoala din deal. Pe fatada s-au imitat elemente din epoca Renasterii. Le-am si urcat, le-am si coborat, fara dificultate, obisnuiti deja cu mersul pe jos si urcatul si coboratul a multor trepte – din incursiunile la Londra si Bruxelles.

Daca sunteti satui de mare si Brasov, Sighisoara va asteapta sa o vizitati. Mai mult de cateva ore nu va va lua!


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *