zambeste mai mult

Zambeste mai mult, razi mai des!

Zambeste mai mult, razi mai des!

Ce indemn optimist, nu? Ce mi-am gasit si eu sa discut intr-o zi de luni, cand toti va dati greu jos din pat, cand afara e frig si nu va vine sa mergeti la munca, la scoala, oriunde. Ce mi-am gasit sa zic, cand sunt ATAT de multe motive sa NU zambesti si cand problemele vietii se catara pe psihicul nostru… 

Uite da, poate este nevoie de o astfel de zi de luni, in care cineva sa-ti spuna ca EXAGEREZI, si ca da, va fi BINE! Examenele vor trece, sesiunea se va incheia, de la munca te vei intoarce intreg, problemuta aia de sanatate se va rezolva iar inima franta se va vindeca. Ai sa-ti regreti sutele de ganduri negre facute si faptul ca n-ai zambit mai mult si n-ai ras mai des, exagerandu-ti trairile de acum.

Nu-s Dalai Lama, si nici omul ferit de griji, stres si probleme. Insa! Port intotdeauna zambetul cu mine. Indiferent de cat de greu este drumul pe care am ALES sa merg sau de problemele inopinate care apar, zambesc. Mai mult sau mai putin pe bune, mai mult sau mai putin sarcastic, diplomatic… Incerc totusi. Poate nu-mi iese instant, caci prefer sa rumeg lucrurile prin care trec, dar ma adun si zambesc. Pentru mine, pentru cei din jur!

Zambetul are o putere incredibila!

 Un zambet real trezeste un sentiment frumos, atat in cel care-l poarta, cat si in cel care-l primeste. Iar daca vrem sa zambim mai mult, trebuie sa cream motivele pentru asta! Este o chestiune de… antrenament. De ce reusim atat de usor sa ne axam pe lucrurile mai putin bune, si aproape imposibil, pe cele bune?

 Zambetul nu doar schimba expresia fetei dar si stimuleaza creierul sa produca endorfina care reduce durerea fizica si emotionala si da o senzatie de bine!

Unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dăruiască un zâmbet. Daruiţi-le voi unul, pentru că nimeni nu are nevoie mai mare de un zâmbet decât acela care nu-l poate dărui.

Devenim sclavii banilor, si facem ca TOTUL sa se invarta in jurul lor. Inclusivi fericirea noastra! Ajungem sa fim condusi de o ingamfare plina de mandrie ce ne indeparteaza de cei din jur. Viata aia frumoasa si linistita nu inseamna bani, nici prestigiu social si nici faima, ci intelegere, toleranta, respect, iubire si puterea zambetelor care misca munti si inimi!

Imi place sa zambesc, iar dorinta mea in viata este sa vad mai multe zambete, zambete reale…


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Anonim spune:

    Multumesc pentru asta. Am zambit si nici nu vei sti cui ai oferit acest zambet. happy

  2. Catalina spune:

    Multumesc aveam nevoiehappy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *