Cum sa ai un par mai puternic? 7 erori de care trebuie sa te feresti

 Studiile științifice arată că pierderea volumului părului cauzată de vârstă nu are legătură cu alopecia, ci cu subțierea părului, o reală provocare pentru ambele sexe. Simbolistica părului este extrem de puternică. Pierderea părului este percepută drept un declin al tinereții și a puterii, în viziunea lui Freud, sau ca o  formă de tristețe și de disperare de către Jung. 

Părul tău cum arată? Ești multumiță de starea lui? Dacă răspunsul este negativ, atunci ia aminte: fă bilanțul ritualurilor tale cosmetice. Analizează dacă ceea ce faci, îți afectează sau nu textura părului.

7 erori de care trebuie să te ferești

Subțierea părului este frecvent asociată cu rărirea părului, adică un volum mai mic de fire pe scalp. Ceea ce nu se spune este faptul că diametrul firului de păr joacă un rol important în subțierea părului. Diametrul firului de păr se poate micșora în diferite etape ale vieții cu  o anumite ritmicitate.

  1. Părul tău e mult prea filat

Dacă ești fan filat și dacă ai părul până la umeri, atunci e bine să știi că acest tip de finisare nu ajută la îngroșarea firului de păr.

  1. Folosesti perii de păr nepotrivite

Un păr frumos și sanatos depinde de grija pe care i-o acorzi.  Și, de instrumentele de înfrumusețare pe care le folosești. „Periile plate sau cele de metal sunt de preferat celor rotunde.”, spune Edy Virag, Ambasador Nioxin România. Motivul? Acest tip de perii nu agresează părul și nici nu îl tensionează. Plus că aduc volum exact în locurile potrivite.”, adaugă specialistul Nioxin.

  1. O culoare de păr prea uniformă

O nuanță de păr singulară dă impresia unui chip mai subțire. Știai asta? Dar aceeași chestiune e valabilă și pentru păr.

Un păr care să beneficieze de mișcare are nevoie de texturare obținută prin jocuri de culoare.

  1. Un păr prea lung

Dacă ai părul subțire, atunci optează pentru o coafură scurtă sau de lungime medie.

  1. O nuanță de păr prea deschisă

O nuanță de păr prea apropiată de culoarea tenului tău poate să îți facă părul să pară mai subțire. Deci, cere sfatul stilistului tău atunci când îți alegi culoarea vopselei.

  1. Produse nepotrivite pentru tipul tău de păr

Un păr fin are nevoie de produse adaptate – de produse de volum sau de produse pentru păr fin. Dacă folosești prea multe produse hidratante sau hrănitoare, te alegi cu un păr încărcat, care se îngrașa ușor și își pierde mișcarea.

7.Un șampon de calitate e la fel de important ca și o cremă bună.

Un păr subțire este un păr fin. Un păr care își pierde volumul imediat după spalare și coafura. Structura sa este lipsită de fermitate, ceea ce înseamnă că ea nu poate păstra forma coafurii. Un păr fin are nevoie de produse de îngrijire ce oferă rezistență părului și care vin să stabilizeze structura.

Daca suferi de lipsă de volum, mizeaza pe Nioxin Diaboost sau alege produse de îngrijire adaptate de la Nioxin.

Nioxin Diaboost


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *