oxid de zinc pentru acnee

Beauty & makeup, Recomandari, secret de sanatate si frumusete

Ce este OXIDUL de ZINC, cum ne ajuta pielea si in ce produse cosmetice il intalnim

Oxidul de zinc este un compus anorganic, un ingredient des intalnit in produsele destinate tenului sensibil, acneic, pielii iritate dar si produselor destinate copiilor. Majoritatea mamelor se intalnesc cu acesta problema a bebelusului – eritemul fesier, oxidul de zinc absorband umiditatea din scutece, evitand macerarea pielii, si in acelasi timp, formeaza un strat protector care o face mai putin sensibila la iritatii.

In starea sa cea mai naturala, oxidul de zinc este un mineral alb, sub forma de pudra, folosit pentru produse de frumusete, ba chiar reprezinta unul dintre ingredientele cheie ale cremelor solare!

 OXIDUL de ZINC, cum ne ajuta pielea?

Foarte multe doamne si domnisoare opteaza pentru oxidul de zinc in locul produselor de protectie solara chimice. Asta pentru ca oxidul de zinc creeaza o bariera protectoare si inlatura radiatiile UV de pe piele (atat UVA cat si UVB), in timp ce SPFurile chimice le absorb inainte ca acestea sa poata cauza vreun rau. Formulele chimice pot provoca iritatii daca aveti piele sensibila, dar sunt practic invizibile. SPF-urile fizice au o reputație de a fi chalky, dar merita incercate formulele mai noi, deoarece acestea sunt mult mai usoare. read more