Ce este OXIDUL de ZINC, cum ne ajuta pielea si in ce produse cosmetice il intalnim

Oxidul de zinc este un compus anorganic, un ingredient des intalnit in produsele destinate tenului sensibil, acneic, pielii iritate dar si produselor destinate copiilor. Majoritatea mamelor se intalnesc cu acesta problema a bebelusului – eritemul fesier, oxidul de zinc absorband umiditatea din scutece, evitand macerarea pielii, si in acelasi timp, formeaza un strat protector care o face mai putin sensibila la iritatii.

In starea sa cea mai naturala, oxidul de zinc este un mineral alb, sub forma de pudra, folosit pentru produse de frumusete, ba chiar reprezinta unul dintre ingredientele cheie ale cremelor solare!

 OXIDUL de ZINC, cum ne ajuta pielea?

Foarte multe doamne si domnisoare opteaza pentru oxidul de zinc in locul produselor de protectie solara chimice. Asta pentru ca oxidul de zinc creeaza o bariera protectoare si inlatura radiatiile UV de pe piele (atat UVA cat si UVB), in timp ce SPFurile chimice le absorb inainte ca acestea sa poata cauza vreun rau. Formulele chimice pot provoca iritatii daca aveti piele sensibila, dar sunt practic invizibile. SPF-urile fizice au o reputație de a fi chalky, dar merita incercate formulele mai noi, deoarece acestea sunt mult mai usoare.

De asemenea, s-a demonstrat si faptul ca oxidul de zinc ajuta la reducerea acneei, deoarece este un ingredient purifiant, antiseptic, calmeaza pielea si reduce inflamatia. Oxidul de zinc usuca pustulele acneice si este de obicei inclus in creme de noapte.

In acelasi timp,  in compozitii de machiaj creste opacitatea altor pigmenti, imbunatateste aderenta pigmentilor pe piele, mareste puterea de acoperire a compozitiilor precum fondul de ten, anticearcanul sau rujul.

Cum se foloseste oxidul de zinc?

SPF trebuie utilizat in fiecare zi, indiferent de anotimp! Aplicati atat pe fata cat si pe gat si decolteu. De asemenea, merita mentionat faptul ca, daca va dati cu crema dimineata, ar trebui sa aplicati la pranz din nou, daca aveti de gand sa petreceti mai mult de 20 de minute afara.

Retineti proprietatile oxidului de zinc si urmariti-l in cremele pe care le folositi:

  • formeaza o bariera de protectie pe piele
  • protector UV
  • antibacterian
  • antifungic, antiseptic
  • pigment alb
  • insolubil in apa sau uleiuri
  • dispersabil in apa si uleiuri

Recomandari

  • piele iritata
  •  eczeme, acnee
  • pielea expusa la umezeala
  • creme de scutece
  • pudra de ten cu filtru UV
  • fond de ten, fard, ruj
  • protectie solara

O crema foarte buna si accesibila ca pret, care contine oxid de zinc, este Sudocrem, pe care o gasiti in farmacii, inclusiv in Farmacia Tei. Este recomandata impotriva eruptiilor, iritatiilor, urticariilor provocate de scutece la bebelusi. Poate fi folosita si pentru: taieturi si excoriatii, arsuri minore sau arsuri solare, dermatita de incontinenta, escare.

De asemenea, si cei de la Mayam au pliculete de Oxid de Zinc la pretul de 4 RON. Pentru acnee si ten gras gasiti in farmacii produsul ACNE PROFESIONAL.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.