Cremele cu SPF ridicat LA ROCHE POSAY

Cremele cu SPF ridicat și de spectru larg ne protejează pielea mai bine?

  Este important, dacă nu chiar vital, să ne protejăm de razele UV, pornind de la ten, buze și restul corpului. Valabil pentru TOȚI, în special pentru cei mici dacă urmează o expunere, indiferent că vorbim de ieșiri în parc sau pe balcon. Fie vorba între noi, eu și în casă aplic crema cu SPF, căci da, razele soarelui patrund prin geam. :) Valabil pentru toate anotimpurile, diferă doar numărul SPF, dar vă explic pe larg mai multe.

De ce esti important și cum ne protejează cremele cu SPF pielea?

Lumina ultravioletă este invizibilă pentru oameni, deoarece are lungimi de undă mai scurte decât lumina pe care o putem vedea. În spectrul UV, există două tipuri de raze care pot deteriora ADN-ul din celulele pielii tale și pot duce la cancer de piele. Este important să vă protejați pielea de ambele tipuri:

Razele UVB care provoacă arsuri solare și joacă un rol cheie în dezvoltarea cancerului de piele. Numărul SPF al unei protecții solare se referă în principal la cantitatea de protecție UVB pe care o oferă.

Razele UVA provoacă leziuni ale pielii care duc la bronzare, precum și la îmbătrânirea pielii și la riduri. Cele mai scurte lungimi de undă ale razelor UVA contribuie, de asemenea, la arsuri solare. 

Vă sfătuiesc să căutați pe etichetă cuvintele „spectru larg”, ceea ce înseamnă că produsul are ingrediente care vă pot proteja atât de de razele UVA, cât și de razele UVB.

Ce înseamnă numărul SPF și de ce contează atât de mult?

Creme cu SPF 30, creme cu SPF 50!? Acest număr indică cât timp va dura radiația UV a soarelui pentru a înroși pielea atunci când utilizăm produsul exact așa cum a fost indicat față de perioada de timp fără protecție solară. În mod ideal, cu SPF 30, ar fi nevoie de 30 de ori mai mult pentru a arde decât dacă nu ai purta protecție solară.

Un SPF 30 permite ca aproximativ 3% din razele UVB să atingâ pielea. Un SPF de 50 permite aproximativ 2% dintre aceste raze. Aceasta poate părea o mică diferență până când îți dai seama că SPF 30 permite 50% mai mult de radiații UV pe piele.

Pentru persoanele care au un istoric sau un risc ridicat de cancer de piele, boli genetice, cum ar fi albinismul sau xeroderma pigmentosum sau anumite tulburări imunitare, SPF 50 poate să nu fie suficient

Ce creme cu SPF sunt recomandante

Pentru cei mici ideal ar fi ca aceste creme cu SPF să nu aibă ingrediente iritante și să fie special concepute pentru piele lor sensibilă. 

Pe piață există o gamă largă de variante, și ca exemplu menționez cremele cu SPF de la La Roche Posay. Gama Anthelios fiind cea mai laudă și folosită, inclusiv de noi.

Gama Anthelios este recomandată de peste 60.000 de dermatologi, căci Anthelios răspunde nevoilor oricărui tip de ten prin produsele sale de protecție solară diverse și adaptate. 

Personal, am folosit spray-ul Anti-Briliance cu SPF 50 care are și efect matifiant.

AntiBriliance SPF 50 la roche posay

Mențiuni oficiale:

“ Are la bază tehnologia anti-luciu Airlicium, o moleculă ce are capacitatea de a absorbi până la 100 de ori greutatea sa în sebum, oferind o senzație de piele curată de până la 9 ore;

– ideal pentru matifiere, aplicare ușoară;

– se aplică foarte ușor și se absoarbe rapid;

– are un efect revigorant, este invizibil pe piele și nu lasă urme albe, având rezultate foarte bune de-a lungul întregii zile chiar și peste machiaj;

– noua tehnologie anti-luciu: Airlicium absoarbe pana la 100x greutatea sa in apa, controleaza toate sursele de sebum si transpiratie. “

Tocmai faptul că nu lasă acea peliculă albă face produsul din start grozav pentru aplicarea pe ten. Îl recomand și datorită faptului că nu are bazaconii printre ingrediente.

De asemenea, pentru copii există varianta Anthelios Dermo-Pediatric cu mențiunile:

“ asigură o protecție ridicată împotriva UVA, UVB, IR și poluare și împotriva efectelor negative cauzate de acestea;

– formulă concepută pentru pielea sensibilă a copiilor;

– este foarte rezistent la apă, transpirație și nisip;

– potrivit pentru pielea sensibilă a copiilor;

– nu contine parfum si este antioxidant.  “

Anthelios dermo pediatrics SPF 50 la roche posay

V-am oferit detalii doar despre două produse din această gamă Anthelios La Roche Posay, pentru cei mici și adulți, însă cei de la La Roche Posay, și nu numai, au mai multe produse destinate fiecărui tip de ten, în funcție de doleanțele fiecăruia.

Bottom line, protejați-vă de soare, nu subestimați puterea razelor solare nici măcar pe timpul primăverii sau iernii. Aveți grijă de voi, per total!


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *