Nuntile la romani

E sezonul nuntilor si la tot pasul, in fiecare sambata, auzi claxoane, chiuituri si plansete. Multe din aceste nunti nu decurg ca la carte si datorita  familiilor mirilortraditiilor si orgoliilor, casnicia nu ajunge sa fie tocmai de piatra. Sunt sigura ca fiecare dintre noi are cel putin un exemplu in minte de o nunta care s-a transformat dintr-o petrecere intr-un circ adevarat!

Am si eu una in minte insa am sa las loc povestirilor unor tipe care au luat parte la un adevarat fiasco:

Laura: „Cea mai dezastruoasa nunta la care am fost a fost una in care mirii nici nu au apucat sa se cunune si s-au despartit din cauza caracterului prost al mirelui si al unui obicei tampit. Se spune ca mireasa in timpul slujbei de cununare trebuie sa calce mirele pe picior pentru a-l avea sub papuc toata viata… Cand mireasa respectiva a respectat acest obicei/sfat, reactia mirelui nu a fost intocmai cea asteptata. Acesta a inceput sa injure in plina slujba, sa isi loveasca mireasa si de parca nu era suficient, cand preotul a sarit sa-i desparta impreuna cu nasul, mirele a inceput sa-i bata si pe acestia… A iesit un tambaloi imens. Bineinteles ca mirii s-au despartit si nunta nu a mai putut fi dusa la bun sfarsit. Macar bine ca mireasa si-a dat seama de ce „poama” de sot isi ia. Stiti cum e: Mai bine mai tarziu decat niciodata… intamplare adevarata. „

Madalina: „Cea mai dezastroasa nunta a fost atunci cand mireasa s-a gandit sa-si calce mirele pe picior cum se zice ca daca mireasa il va calca il va conduce toata viata, iar mirele neapreciind aceasta gluma a ripostat cu cativa pumni asupra ei….spre surprinderea mea, nunta a continuat pentru ca deja totul era platit, insa seara a fost un dezastru total… Mirele isi luase oamenii in jumatate de sala, iar mireasa a facut acelasi lucru sa vada fiecare cati oamenii au adus. Ca invitati ne-am simtit jenant de tot, insa dupa o ora radeam cu totii de-o parte si de cealalta uitandu-ne unii la altii cum stateam despartiti.”


Diana: „Cea mai dezstruoasa nunta la care am fost s-a intamplat intr-un satuc de tara, de la bunici, unde familia miresei chemase un taraf tiganesc fara sa se inteleaga cu familia mirelui, care la randu-i, adusese un alt taraf, cu muzica populara. Ajunsi la fata locului, familiile au inceput sa se certe care sa ramana, pesemene ca mocneau in ele neintelegeri care si-au gasit pretextul in cantari si, cand ti-era lumea mai draga, taraful tiganesc s-a rasculat de galceava creionata la asa nunta imparateasca si a inceput sa ameninte mirii ca ei nu pleaca de la nunta fara onorariu. Dupa ce spiritele au ajuns la tensiuni critice, demne de filme cu jean claude van damme, a trebuit sa ramana cu taraful tiganesc, de frica sa nu-si ia si-o papara. Si ca sa nu fie nicio indoiala, a ramas clar ca in casa de piatra a mirilor, nu urma sa cante nici cocosul, nici gaina, ci taraful mafiot.”

Aveti si voi astfel de povesti?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 14 Comments
  1. Andrei spune:

    laughing Fratele meu a fost obligat sa stea in costumul de mire ( camasa + sacou negru ) pe tot parcursul nuntii. Si la biserica si la primarie. Afara era cod portocaliu, 40 si ceva de grade. Eu muream de cald in camasa cu maneca scurta. El nu stiu cum rezista. Desigur, am ocolit o gramada de drumuri, ca n-ai voie sa te intorci pe drumul pe care ai plecat, asa e traditia. El murea de cald, dar avand bun simt n-a comentat nimic, fara batai sau chestii laughing.

  2. Diana spune:

    La primele două m-am crucit, metaforic vorbind.
    Mi se pare ireal să stai cu un om o perioadă suficientă cât să crezi că e timpul de nuntă, dar să nu fi dat de partea aia excesiv de încăpățânată și violentă… o fi poate băutura dinaintea nunții de vină.

    Eu nu prea am povești cu nunți, nu am fost la multe, mă duc doar la alea musai-musai (gen persoane apropiate, că la rude nu prind, sau situații în care am fost luată semi-cu-forța laughing ). Însă am prins una la care mirii, tineri moderni, nu au vrut cu obiceiuri, cu taraf, cu furatul miresii, cu chestii. Părinții au acceptat cu greu, rudele s-au făcut că nu aud. S-au trezit că unchiul le-a adus taraf la primărie, că niște dudui au tras de mireasă să o fure pe bune (nu au înțeles cu vorba bună)… ei nu s-au simțit deloc bine la nunta lor. Și am mai auzit cazuri din asemănătoare.

    • addicted spune:

      Am si eu o poveste care pare greu de crezut dar ma abtin sa o zic. happy E aiurea cand nu se pun de acord parintii cu mirii sau chiar mirii intre ei. Iese un show de zile mari si am intalnit cazuri in care s-a lasat si cu divort apoi.

  3. Mihaela spune:

    De groaza! Citeam si nu-mi venea sa cred ca asta chiar s-a intamplat. Eu n-am fost la multe nunti in viata mea, cred ca vreo 4-5, dintre care doar la 3 am stat mai mult, la restul m-am dus cu parintii, am plecat rapid. Si mereu totul a fost bine, nu au fost evenimente chiar atat de neplacute.

  4. vienela spune:

    laughing Unii nu pot trece peste orgolii nici macar in momentele solemne ale vietii.

  5. Cris-Mary spune:

    Wow .. deci note to myself: grija mare cand il calci pe Marius pe picior in biserica big grin Sa revenim : inca nu am asistat la nici o nunta fiasco.. dar nu-i timpul pierdut big grin

  6. Loryloo spune:

    Oh doamne! Ma gandeam ca scenarii de acestea vezi doar in filme sau auzi eventual la stirile de la ora 5 si acolo eventual mai inflorite laughing
    Eu nu am avut parte de evenimente de genul asta si sper nici sa nu am. Ce-i drept, nici nu am participat la foarte multe nunti. Cred ca de acum cam incepe rolul nostru de participanti la nunti, cand incep sa isi faca planuri, treptat, mai toti prietenii, colegii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *