Despre prosti si ingeri

Prostul este, ca si ingerul, foarte aproape de noi in fiecare zi. Unde te astepti mai putin, dai de un prost. Cand te astepti mai putin, apare un prost. La fel ca ingerul, prostul este omniprezent, fara a iesi neaparat in evidenta decat atunci cand este realmente nevoie de el.

Prostul este ingereste convins ca are o misiune. Misiunea sa este aceea de a iti demonstra ca tu esti mai prost ca el. Dedica atata energie, convingere si efort sa isi atinga acest tel, incat uneori este la fel de supraomenesc ca un inger. Uneori, prostul este chiar meticulos in ceea ce face, iar acestei prostii meticuloase unii i-au gasit si un nume: munca.

Prostul, asadar, abunda mai ales la locul de munca. Il gasesti dimineata, stand si privind tamp la tine din fata portii institutiei. Te saluta, dai mana cu el, o saluti, te duci sa-i dai raportul, mancati impreuna. Uite, aici e o diferenta intre prost si inger: ingerii nu au sex (asta ramane de discutat….) pe cand prostii vin de ambele sexe.

Sursa prostiei este inepuizabila, la fel ca si sursa puterii ingerilor, desi am putea spune ca difera… Din acest motiv, prostul este intotdeauna plin de energie. Uneori prostul este chiar binevoitor si se straduie sa-ti faca servicii. Atunci cand iti dai seama ca mai rau te incurca, se supara, caci in prostia lui el este convins ca ti-a facut un bine.

Marea diferenta intre un prost si un inger tine insa de domeniul spiritualului – unu-i plin de duh, altuia ii lipseste, ca sa zicem asa, din abundenta. De unde si expresia: slab de inger. Sa nu se inteleaga din asta ca prostul este un fricos, nu, nicidecum. Curajul prostesc a fost demonstrat de prea multe ori ca sa fie pus la indoiala. Totusi, comunicarea intre prost si ingerul sau este intrerupta. Poate pentru ca ingerul considera ca prostul ii este foarte asemanator si se fereste. Sau poate ca prostului ii repugna sa fie ghidat de cineva, la urma urmei, cu nimic mai bun ca el.

Asadar, cum fiecare avem ingerul nostru pazitor, tot asa avem si prostul nostru. Uneori avem mai multi. Fiecare se preocupa pentru binele nostru in felul sau. Uneori reusesc, alteori nu. Cu deosebirea ca ingerii pot ierta prostii, pe cand cei din urma sunt prea prosti ca sa recunoasca un inger.

Iar noi,desteptii, sa nu credem ca nu suntem si noi, la un moment dat in viata, prostul cuiva, nu-i nimic rusinos in asta!

La urma urmei, ce e atat de rusinos sa fii un inger?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. gizmata says:

    you made my day cu incheierea asta geniala laughing) !!

  2. Cris-Mary says:

    Mno pe asta chiar nu am mai vazut-o . Ai reusit sa ma uimesti inca o data big grin Foarte tare ! LIKE!

Leave a Reply

Your email address will not be published.