Vorbe vorbe vorbe … Cuvânt!

Spunem vorbe sau cuvinte? Suntem vorbe sau cuvinte? Hmm .. voi ştiţi care este diferenţa dintre vorbe şi cuvânt? Un om de cuvânt nu este un om de vorbe! Ştim prea bine că  mulţi ne duc cu vorba însă puţini sunt oameni de cuvânt.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 18 Comments
 1. Cine se pretinde a fi OM, trebuie să aibă și cuvânt. Un OM, nu aruncă cu vorbe în stânga și-n dreapta doar de dragul de a se auzi vorbind.

 2. addicted says:

  @Roxana Călinescu: Toti se dau oameni ,toti arunca vorbe dar nici macar jumate din ei nu sunt de cuvant.

 3. Mary says:

  Imi dau cuvantul ca unii spun doar vorbe in vant.
  Alta explicatie nu mi-a venit in cap. Nu ma pricep la chesti de genu dintr-un singur motiv, ma fac prea greu inteles big grin

 4. Addicted – Da, știu asta, tocmai de aceea, de la o vreme încoace, fac o selecție destul de riguroasă a persoanelor care se vor prin preajma mea pentru un motiv sau altul. Poate suna a fiță ce tocmai am scris, dar te asigur că nu este. Este pur și simplu un fel de mecanism de respingere a oamenilor care nu au nici o valoare.

 5. addicted says:

  @Roxana Călinescu: Fita? nu nu. E o chestie care prinde bine si e buna de pus in aplicare insa stii cand e mai aiurea? Cand cineva foarte drag incalca un cuvant si ai tentinta de-a trece peste .. si azi si peste 3 luni pana POATE si doar POATE ti se acreste si-o lasi balta.

 6. @addicted: Hmm…vezi tu, pentru mine, chiar și acea persoană apropiată dacă își încalcă cuvântul o dată, de două ori, de zece ori, devine o persoană fără valori morale și o înlătur, oricât de greu ar fi. Anumite chestii le-am învățat pe propria piele și mi-a fost foarte greu, de aceea uneori poate acționez mai radical. Și crede-mă, îmi prinde bine.

 7. ZuZu says:

  Un om de cuvânt nu este un om de vorbe – oameni care folosesc cuvinte pentru a se face intelesi.
  Mulţi ne duc cu vorba însă puţini sunt oameni de cuvânt – folosesc vorbele (un sir de cuvinte care exprima o cugentare, dar care nu ramane intiparita ci doar zboara)pentru a se face intelesi, insa nu diferentiaza o vorba de un cuvant.
  Asta ar fi si explicatia hee hee doartoti suntem diferiti…laughing

 8. addicted says:

  @Roxana Călinescu: Anumite chestii si eu inca le-nvat si-ncerc sa ma ” las ” de asemenea persoane insa nu de fiecare data reusesc si tot .. ofer sanse!
  O sa vina o vreme plina de sictir si ” saturatie ” cand am sa pun piciorul in prag si-am sa fac ca tine.
  @Zuzu: Logica explicatie ce reiese si din ceea ce-am spus si eu. Nu toti suntem la fel dar cand oferim un lucru/ne dam cuvantul, asteptam acelasi lucru in schimb!

 9. @addicted: Speram ca tu să nu o înveți “the hard way” cum am învățat eu, dar e alegerea ta happy Tu știi mai bine ce îți este necesar și ce nu.

 10. addicted says:

  @Roxana Călinescu: Sper sa nu ajung acolo , sa pun piciorul in prag chiar inainte de vreme. happy

 11. old an says:

  La inceput a fost cuvantul. Apoi au urmat vorbele…

 12. addicted says:

  @old an: Cat de bine ai putut spune. happy

 13. Paul says:

  Intrebarea e de ce toti sunte tentati sa credem acele vorbe?…

 14. Baby R. says:

  eu am o chestie, daca iti dai cuvantul si te tii de el…esti om, daca nu stii sa te tii de cuvantul dat, pentru mine esti nimic. happy

 15. […] na! Ca tot m-a certat Alina ca nu mi-s prea treaza lately (ceea ce ii drept, numa’ ca nu e de la alcool ci de la […]

 16. B. says:

  Cuvintele bine gandite au radacina in tacere adanca .

 17. addicted says:

  @Baby R.: Uneori si noi ajungem sa ne incalcam cuvantul, intentionat sau neintentionat, de aia eu una tind sa dau sanse .. pentru ca nu-s nici eu perfecta.
  @B.: Ohoh, da! happy

 18. Boogie says:

  Suntem facuti din vorbe si cuvinte. Cuvintele sunt pentru noi, iar vorbele pentru cei din jurul nostru, din pacate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.