Capitala Verde a României

Am aflat de curând despre competiţa ”  Capitala Verde a României ” . Cele 10 oraşe finaliste le puteţi găsi aici iar printre cele enumerate se află şi Timişoara care primeşte şi votul nostru, al meu şi-al Ruxandrei!

Timişoara e superbă, mai ales primăvara!! Ai ce vizita cu siguranţă doar nu degeaba poartă denumirea de “Mica Viena”. Ce îţi fură privirea imediat în Timişoara este centrul civic, care poartă denumirea de Piaţa Victoriei sau Piaţa Operei. Primăvara poţi admira superbele lalele colorate plantate pe spaţiile verzi.

La 5 minute de Piata Victoriei, găseşti Parcul Central, în care oriunde te-ai uita vezi verde. Pe acest loc a fost iniţial un cimitir militar care s-a închis în 1770. Acum parcul adăposteşte un Monument al Eroilor şi câteva statui, fântâni şi băncuţe. Tot în apropiere găseşti şi Parcul Rozelor, care e plin de verdeaţa şi flori, predominând trandafirii. Se spune că Parcul Rozelor este o grădina făcută în onoarea împăratului Franz Jozef.
Parcul Botanic are o suprafaţă de circa 9 hectare. Este un parc frumos care conţine o mare varietate de specii arboricole.
Negreşit de vizitat pe lista turistului se mai află Catedrala Ortodoxă, Sinagoga din fostul Cartier Evreiesc, Domul Catolic din Piaţa Unirii şi Palatul Baroc ce adăposteşte Muzeul de Arta, Gradina Zoologică, şi multe altele de descoperit! Pentru astea şi nu numai merită să fie numită Capitala verde a României.

thank Ruxandra.

sursa poze


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 5 Comments
 1. Baby R. says:

  multumesc si eu iulo. si stii. te espero aici winking big hug

 2. Creve says:

  am amintiri faine din Timi big grin De neuitat ar fi una că la fix 00:00 am surpins în Piața Operei (pe unde e catedrala ceea din cărămidă roșie) niște miri care ieșeau din restaurant. Nu îi cunoșteam. Noi eram muuulți tineri (vreo 150-200) și când i-am văzut am început să le cântăm la mulți ani pe 4 voci big grin Miresei îi venea să plângă laughing Poate a crezut că e o surpriză din partea soțului dar și el era șocat laughing)

 3. addicted says:

  @Baby R.: Maybe, someday .. big hug
  @Creve: Ioi!!! Iti dai seama ca a fost rasplatit pe masura mirele pentru ceva ce nu a facut. laughing Bravo baieti, ati facut o mireasa sa planaga si-un mire fericit! laughing
  Poti scrie si tu un articol despre unul din cele 10 orase finaliste care consideri c-ar putea fi capitala verde a Romaniei. happy

 4. Str3n6arizza says:

  Foarte frumos happy as scrie si eu, dar vreau sa vizitez si celelalte orase mai intai. Am sa scriu despre urmatoarea activitate verde din liceul meu in schimb, mereu iese ceva interesant winking

 5. addicted says:

  @Str3n6arizza: Eu-s incantata de campanie, m-a surprins placut .. E bine ca se fac astfel de campanii si ca cele mentionate de tine! Astept sa citesc cu interes. happy

Leave a Reply

Your email address will not be published.