Ce faci atunci când îţi simţi gura uscată?

Sunt sigură că tuturor ni se întâmplă să ne mai trezim în toiul nopţii cu senzaţia de gură uscată şi nu ştim de ce s-a întâmplat acest lucru şi ce putem face. Această senzaţie de “gură uscată” este numită în termini medicali xerostomie. Această poate apărea din varii motive: din cauza unui medicament, că şi reacţie secundară. Antidepresivele, somniferele, antihistaminicele, analgezicele, diureticele, antihipertensivele pot duce la apariţia acestor senzaţii.

Deasemenea, pot apărea şi alte senzaţii, cum ar fi setea excesiv, buze uscate şi crăpate, dificultate la înghiţit. Pentru a diminua simptomele, încearcaţi să beţi apă în mod regulat pentru a menţine nivelul de umiditate din gură. Mestecaţi gumă dar fără zahăr, şi folosiţi o apă de gură fără alcool.
Acasă puteţi folosi o cremă hidratanta cu care să vă daţi pe faţă dar puteţi da şi într-un strat mai gros şi pe buze, cu condiţia să nu daţi apoi cu limbă peste sau cu mână.

Tratamentul xerostomiei presupune ameliorarea simptomelor, prevenirea cariilor şi creşterea nivelului salivei.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
 1. Diana says:

  Eu tot beau mai multă apă și tot însetată sunt… :lol: Mă trezesc uneori dimineața și aș fi în stare să beau 2 litri…

  • Lusio says:

   Si mie mi-e sete rapid chiar daca acum cateva minute am dat o cana de apa pe gat.

   Dar la mine e mai mereu greu sa beau macar 1 l juma pe zi.. dar 2 laughing

   Am incercat la un moment dat sa beau vreo 4, 5 zile doar apa cate cel putin 1l juma… dar in a 6-a deja nu mai puteam laughing Nu’s deloc prieten cu apa simpla. Daca as fi in desert as iubi-o.. dar avand gramezi de magazine prin preajma mi-e cam greu sa beau DOAR APA SIMPLA laughing

   Prefer MACAR minerala.. pe aia o dau mai easy pe gat.. se pare. La aia simpla de multe ori fac chiar “bleah”.. dar asta o mai fi si din cauza ca vreo 4,5 ani am baut DOAR suc. O luam razna daca nu aveam macar o sticla in frigider laughing zici ca era viciu gen tigari rolling on the floor

   Pana la urma am reusit sa ma dezvat cat de cat.. dar prieten cu apa simpla/plata tot nu prea sunt. Prefer macar o limonada sau apa minerala.

  • addicted says:

   Diana,acelasi lucru il patesc si eu uneori dimineata. Beau de parca nu as fi baut de zile intregi!laughing

 2. Mihaela says:

  Eu am inceput sa ma hidratez mai bine de cand cu ceaiurile. Noroc de ele ca inainte si eu beam maxim 1 l de apa pe zi. Am mai patit sa ma trezesc cu gura uscata dar de obicei dupa ce iau o gura de apa, imi trece.

 3. Baby R. says:

  phu, n-am probleme dinastea, doar vara cand mor de cald. big grin

 4. Delia says:

  Si uite asa dorm eu noaptea cu bidonu’ cu apa langa mine. blushing hee hee

 5. petrica says:

  Sant operat pe cord de 4 0ri si acum am valva mitrala metalica operatia este reusita simultumesc celor ce mi au dat viata insa am probleme cu uscarea guri care iti da o zenzatie pe care oduci foarte greu devenind insuportabila nu stiu ce trebuie sa fac atunci cand inima a fost aproape sa ma lase am gasit solutia acuma nu

Leave a Reply

Your email address will not be published.