Legenda lunii Februarie

Câţi dintre voi ştiu de ce luna Februarie are 29 de zile o dată la fiecare 4 ani ? Ştiţi că are legătură cu un sfânt ce se numeşte Casian?

poza

Se spune că Sfântul Casian, cel care îşi are hramul la 29 februarie în anii bisecţi, s-a dus la Dumnezeu şi a inceput să se plângă că oamenii nu-l cinstesc şi pe el aşa cum îi cinstesc pe ceilalţi sfinţi.
– Ai făcut vreo faptă bună în lumea asta? l-a întrebat Dumnezeu. Ceilalţi sfinţi au făcut multe fapte bune şi de aceea au câte o zi de ţinere.
Nesfârşindu-şi încă vorba, iată că apare şi Sfântul Nicolae, ud leoarcă.Sfinte Nicolae, îl intreabă Dumnezeu, de ce eşti ud?
– Uite de ce, răspunse sfântul, din pricina vântului mare, era gata-gata să se înece o corabie; cum am văzut-o, m-am aruncat în apă şi am scăpat-o de primejdie, iar pe oamenii ei, de la moarte.
Atunci Dumnezeu se intoarse către Sfântu Casian şi îi zise:
– Auzi cum fac fapte bune cei ce au ţinere? Fugi de-aici şi la fiecare 4 ani să vii şi tu o dată.

Şi de-atunci, luna februarie are câte 29 de zile o dată la fiecare patru ani!

via


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 14 Comments
 1. Baby R. spune:

  ce chestie…nu stiam asta big grin

 2. ZuZu spune:

  Ce dragut hee hee chiar m-am intrebat de ce odata la 4 ani luna februarie are 29 de zile si nu i-am gasit raspus, pana acuma laughing

 3. Diana spune:

  Eu credeam că era pentru că au observat că la 4 ani rămâneau 20 de ore în plus, din cauza rotației Pământului în jurul Soarelui… but hey! that’s just me, always on the scientific side. laughing Și asta se făcea la geografie în generală când se îvățau fenomenele de rotație și revoluție. hee hee

 4. Andra spune:

  Da, si eu stiam aceeasi chestie ca Diana. happy Oricum, aveam o colega care era nascuta pe 29 februarie. Mereu eram geloasa ca imbatraneste mai greu decat noi restu’. laughing

 5. cristishady spune:

  Mi-am adus aminte de fosta diriginta care astepta fondul scolii pe 30 februarie de la un baiat hee hee.. Abia spre finalul lunii s-a prins ca facea misto de ea, si atunci cred ca ajutata.

 6. Str3n6arizza spune:

  Asta-i noua! (pentru mine)
  Eu stiam doar partea stiintifica

 7. bula spune:

  sa ma chisati in freza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *