Leacuri băbeşti. Alinarea durerilor de cap

De câte ori răcesc evit să iau pastile pentru nu am încredere şi în plus sunt alergică la anumiţi componenţi. Decât să mă umflu ca un balon şi să ajung în perfuzii mai bine mă abţin! Personal, m-am tratat de fiecare dată cu medicamente băbeşti şi diferite ceaiuri:

Pentru alinarea durerilor de cap se recurge adeseori la comprese cu apă rece sau cu gheaţă aplicate pe cap şi duşuri reci foarte scurte (maximum 2 minute) la picioare, începând cu tălpile şi urcând spre genunchi, şi la braţe. Utile sunt şi compresele cu ceapă şi cartofi, tăiaţi rondele. Un alt remediu foarte vechi pentru durerile de cap îl constituie inhalaţiile cu varză fiartă. Ai nevoie de doi litri de apa şi o jumătate dintr-o varză foarte mică. Toci varză şi o fierbi timp de 15 minute. Acoperă capul cu un prosop şi inhalează vaporii fierbinţi. Nu uită să protejezi zonă ochilor cu o cremă grasă şi să aplici la final pe faţă o cremă hidratanta.

O băutură cu rezultate uimitoare în ameliorarea durerilor de gât se obţine din ceapă măcerată în lapte. Poţi să şi fierbi ceapa în lapte, însă pentru a nu distruge aportul de vitamina C este preferabil să o prepari în felul următor: toci o ceapă mărunt, o freci cu trei linguri de miere şi o laşi la macerat timp de 12 ore în 1,5 litri de lapte. Se consumă în decursul unei zile. Ceaiul de măceşe este de asemenea excelent, amestecat cu o linguriţă de suc de lămâie (la 250 ml) şi îndulcit cu miere.

Un remediu naturist foarte cunoscut pentru calmarea tusei se obţine din ridichea neagră. O ridiche neagră se scobeşte pe interior şi se umple cu 2-3 linguriţe de miere. Se lasă de dimineaţă până seară, când consumi siropul pe care îl lasă ridichea. Mai scobeşti puţin şi umpli iar cu miere, lăsând de seara până dimineaţa, când îşi lasă iar suficient sirop. Infuziile de cimbru sau busuioc sunt de asemenea recomandate câte 3 căni pe zi. Laptele cald îndulcit cu miere, la care adaugi sirop de ceapă, este eficient şi pentru calmarea tusei. Indicat este şi sucul de morcovi îndulcit cu puţină miere.

Pentru a uşura căile respiratorii, băile de aburi  la cap sunt cel mai la îndemână remediu naturist. Pentru eficientă maximă foloseşte frunze de busuioc, pin, flori de museţel şi şoc. Consuma şi infuzii din aceste plante. Pentru a uşura rapid respiraţia poţi să inhalezi ulei de mentă sau pin. Atenţie, acestea sunt foarte puternice şi nu se inhalează direct din sticluţa. Toarnă câteva picături pe o batistă şi, opţional, adaugă şi câteva picături de lămâie.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 5 Comments
 1. Florin Cazacu spune:

  Ce baba esti tongue

 2. Baby R. spune:

  aia pentru gat…cu fiert de ceapa….iacs…
  in rest…parca merg.
  big grin

 3. Hubba Bubba spune:

  Au gâtuuuuuuu’ meu, da’ sa-mi bag piciorusele dac-as sta sa pun o ceapa la macerat. Nici pana jos nu ma duc sa-mi iau pastile si tu vrei sa stau 12 ore dupa o ceapa. laughing)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *