Rosul unghiilor

Recunosc, nu că ar fi o ruşine sau ceva, că am prostul obicei de a-mi roade unghiile atunci când sunt stresată, nervoasă, când mă plictisesc sau când sunt agitată. E un comportament deprins de la ceilalţi membri ai familiei! Rosul unghiilor este cel mai comun dintre obiceiurile nervoase tipice, printre care şi suptul degetului, scobitul în nas, răsucirea şuviţelor de păr, scrâşnitul dinţilor sau pocnirea degetelor.

Eu am momente când mi le rod fără să-mi dau seama, fie când mă uit la un film care mă ţine cu sufletul la gură, fie atunci când sunt într-un examen şi mă concentrez! Până anul trecut o aveam pe bubu care-mi tot dădea peste mâini când făceam asta, acum…. folosesc un lac de unghii din comerţ, un lac amar care mă împiedică să mai “gust” din ele. Asepta Ecrinal se numeşte. Funcţionează, aşa că-l recomand dacă aveţi obiceiul de-a vă roade unghiile!

Apropo de asta, ştiaţi că rosul unghiilor apare de cele mai multe ori la tineri atunci când aceştia trec prin modificările determinate de pubertate şi că băieţii îşi rod unghiile mult mai des decât fetele după vârstă de 10 ani!? Eu nu, aflu acum.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 18 Comments
 1. Mihaela says:

  Ar trebui sa-mi iau si eu solutie din aia pentru unghii. happy Chiar sa-mi spui de unde ai cumparat, cat costa si cum se numeste. tongue
  Imi rod unghiile cand sunt stresata, speriata, nervoasa…singurul mod de a ma calma este sa am unghiile facute. happy Daca ma duc la manichiura si dau bani ca sa-mi faca unghiile frumos, apoi nu imi mai vine sa le rod. tongue

 2. Ionut says:

  si eu imi rodeam unghiile, la fel in general cand gandeam sau eram intr-o situatie dificila. de o perioada buna am observat ca a disparut deprinderea.

 3. A dreamer says:

  hihi happy
  mi-ar trebui si mie.
  chiar acum, citind articolul tau, am rontait putin blushing
  dar nu mi se intampla asta mereu. am perioade de “excelenta” cand unghiutele revin la o forma normala si alta data… vai vai!

  big hug

 4. Creve says:

  nici nu mai știu de când nu mi-am mai ros unghiile laughing Acum îmi cam rod buzele big grin Nu mereu, dar le rod big grin

 5. căpcă1 says:

  uite ca nu m-am gandit la treaba asta! cert e ca, de ani buni, nu-mi mai rod unghiile! la maini e urat sa ai unghiile roase, iar la alea de la picioare, n-ajung ! yeac !

 6. Roxana says:

  Si eu am inceput,din nou,sa-mi rod unghiile…saracele…ce vina au ele ca am eu stari de nervi,nerabdare etc. tongue Si scapasem intr-un timp…mie imi trece mania asta doar cand sunt daca cu oja/lac de unghii…altfel nu tongue

Leave a Reply

Your email address will not be published.