Zâmbetul ,secretul personalităţii noastre.

Cu toţii ştim să zâmbim .. Zâmbim pentru ca ni s-a spus că zâmbetul este calea cea mai sigură spre fericire. Zâmbim pentru că ,cercetătorii sunt convinşi că atunci când zâmbim des sistemul nostru imunitar devine mai puternic!

Febra grijilor de care suntem cuprinşi însă, de cele mai multe ori ne face să uităm să zâmbim din suflet. Uităm să zâmbim pentru a-i readuce celui de lângă noi zâmbetul pe buze!

Expresia feţei este foarte importantă şi pentru creier, nu doar pentru cei care ne privesc. Potrivit unui studiu, se pare că starea noastră de spirit e influenţată şi de grimasele feţei astfel s-a descoperit că persoanele care folosesc Botox sau produse similare, ce le “îngheaţă” feţele, trec prin mai puţine stări decât cele care pot să se… strâmbe în voie. Astfel, dacă zâmbim muşchii trimit informaţia la creier, iar acesta ne “programează” o stare de fericire, păcălit de zâmbetul nostru. La fel, dacă stăm încruntaţi, chiar şi fără motiv, e posibil ca în scurt timp să devenim trişti sau supăraţi.

Păcăleşte-ţi creierul cu un .. zâmbet!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 13 Comments
 1. Mda.. inca o dovada ca aducem a roboti doar ca avem carne laughing Totul depinde foarte mult de functii/detinut functii.

  Suntem un intreg mecanism.. doar ca in cazul nostru e ceva uman, with meat.

  Am citit ca pana si a fi real bad e influientata de o doza (MARE) de oxitocina din noi parca.. aceeasi treaba care ajuta si la socializare. Deci mecanisme all day.

 2. claudia says:

  keep smiling tongue

 3. hanne says:

  Zambetul este uneori luminita de la fereastra sufletului care arata ca inima este acasa. Dati mai multa importanta zambetelor si o sa simtiti schimbarea…asta am facut si eu…iar acum, zambetul este cel mai bun prieten al meuhappy

  • addicted says:

   Zambetul ca zambetul dar de spamat de parere ai?
   Daca lasi comentarii doar din dorinta de a spama .. eu zic sa renunti ca intri oricum in gura Akismetului. happy

Leave a Reply

Your email address will not be published.