Fericirea se învaţă

Se învaţă dar nu din cărţi ci furând de la alţii mici secrete. Înveţi să fii fericit uitându-te la cei care apreciează lucrurile din care vine fericirea – lucrurile mărunte. Faptul că îi ai pe ai tăi fie şi departe ar trebui să îţi aducă zilnic cel puţin un zâmbet, că ai un el sau o ea , că ai un copilaş care te citeşte şi te prinde de mână când ţi-e sufletul trist …Gândeşte-te la ei, şi apoi gândeşte-te la cei care nu-i au nici o secundă din zi şi învaţă să apreciezi „nimicul” din viaţa ta! Nimicul pentru care unii şi-ar da viaţa.

Fericirea nu e a celor ce au, ci a celor ce iau ce e mai bun din viaţă, ea nu stă în contexte ci în caractere,a celor ce se încăpăţânează şi refuză să vadă paharul pe jumătate gol …

Ferice de cei care nu uită că viaţa e una singură ,că modul prin care treci prin ea are consecinţe şi că paharul pe jumătate gol ,trebuie privit de sus nu din lateral pentru că din lateral vezi fiecare picătură în minus, de sus e mereu plin!

Mereu zic, lucraţi cu mintea. Atât timp cât mintea funcţionează şi emană gânduri zguduitoare ca un vulcan ce aruncă spre cer nori negri de cenuşă nu vom trăi fericirea pură ci doar o descriere a fericirii.

Articol din suflet scris ( şi ) pentru concursul organizat de acsel.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 19 Comments
 1. Fericiți sunt/vor fi cei care oferă din darurile sufletului lor neașteptând absolut nimic în schimb happy Cel puțin eu după asta îmi conduc viața de zi cu zi. Foarte frumos articolul. O zi minunată să ai.

  • addicted spune:

   Da, ferice de cei care ofera cu draga inima totul fara a cere nimic in schimb. Din pacate si pentru ei ajunge sa fie dureros mai tarziu daca in schimbul a ceea ce dau primesc tot ce e mai rau! happy
   O zi frumoasa sa ai si tu. big hug

   • Roxana Călinescu spune:

    @addicted: Nu este așa deloc. În momentul în care într-adevăr oferi fără a cere nimic în schimb, automat nu mai ai nici un fel de așteptare. Când nu ai așteptări, chiar dacă primești ceva rău în schimb nu te va afecta. Eu una vorbesc din proprie experiență.

    • addicted spune:

     Nici eu nu am avut asteptari si am fost uimita sa vad ca totusi doare .. Daca nu ai asteptari nu inseamna ca esti si indiferent si cand nu esti indiferent o mica parte din tine tot are de suferit!

 2. Jonathan spune:

  Multumesc, mi-ai pus un zambet pe fatabig hug

 3. căpcă1 spune:

  da, buei, fericirea se invata! dar numai durerea innobileaza ! confused

 4. Andera Y spune:

  Un’, doi, trei si: sa ranjiiiiimmmm!!! laughing Am reusit destul de greu sa ajung sa ma bucur cu adevarat de lucrurile astea marunte, dar a meritat fiecare efort. E o stare extraordinara si as vrea ca toata lumea sa poata simti asta. happy

  • addicted spune:

   Mi se pare greu pentru cei carora le-au murit parintii, mi se pare greu pentru cei care le-au murit copilasii , mi se pare greu pentru cei cu boli incurabile, mi se pare greu pentru cei care au suferit un accident , pentru noi restul nu mi se pare greu!

 5. Deeeeci…sa fim fericiti, zic! day dreaming

 6. […] bloggerilor participanţi: Gabriel Ursan Andrici Cezar (doi) Florin Lupu Lacramioara M Zaza Addicted Tweet Tags: blog, […]

 7. Gugu spune:

  ce ati spus mai sus sunt mici bucurii caci momentele in care zambesti nu pot fi numite fericire, caci fericirea adevarata trebuie sa tina mult mai mult decat o fractiune de secunda sau chiar o zi , iar ea este atunci cand : ai persoana iubita langa tine , cand il ai pe Dumnezeu in inima pentru a trece peste orice problema cu zambetul pe fata si cand esti fara refrete ce iti bantuie mintea la fiecare minut , adica mergi cu capul sus , toate 3 adunate formeaza fericirea adevarata, acesta fiind si raspunsul la intrebarea „care e secretul vietii?” R: Fericirea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *