Locul unde apa se uneşte cu cerul – Iguazu

Mi-e dor de … ducă şi pentru că dorul mi-e imens fug spre Iguazu – Locul de trecere între lumi!

Cascadele sau cataractele râului Iguazu constituie cea mai întinsă cădere de ape din lume. sistemul de cascade Iguazu, situat la graniţa dintre Brazilia şi Argentina, este compus din nu mai puţin de 275 de cascade independente unele de celelalte, răspândite pe o suprafaţă totală de peste 2,7 kilometri pătraţi, căderea de ape de la Iguazu fiind mai lată chiar decât cascada Victoria.

Numele sub care este cunoscută astăzi, Iguazu, vine din dialectele indigene Tupi-Guarani, din termenii Y- care înseamnă apă – şi Uasu, adică mare, grandios, imens.

 

Miturile locale au grefat şi o legendă despre un preaputernic zeu care s-a îndrăgostit de o frumoasă femeie, pe numele ei Naipi. Aceasta a rămas insensibilă la avansurile zeului, inima sa fiind dăruită unui muritor asemenea ei, pe nume Taroba.

Cei doi îndrăgostiţi au încercat să fugă din calea zeului mânios, urcându-se într-o canoe cu care au navigat pe apele râului Iguazu. În culmea furiei, zeul a sfâşiat albia râului creând astfel cataractele imense de astăzi şi condamnându-i astfel pe cei doi îndrăgostiţi la chinul căderii veşnice în hăurile de apă.

Cel mai bun sezon de vizitare este cel cuprins între lunile mai şi iulie şi, deoarece în acest interval de timp apele râului Iguazu ating cele mai înalte cote din întregul an, cantitatea de apă care se prăvăleşte în genunile de ceaţă este sporită de ploile sezoniere. Dacă fugi de mulţimea de turişti, alege lunile septembrie şi octombrie, perioadă în care, spun statisticile, se înregistrează cei mai puţini turişti.

Nu uitaţi, dacă doriţi să vă aventuraţi să vă echipaţi corespunzător cu salopete, pelerine, umbrele şi, mai ales, încălţăminte impermeabilă şi etanşă.

sursa


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
 1. ANM spune:

  uuuu ce fain. adorabil

 2. Delius spune:

  Hai sa mergem sisule! big grin

 3. Creve spune:

  Hai măi că așa arată și străzile din București când plouă laughing)

 4. Sorin spune:

  este intradevar cea mai fumoasa cascada din lume. Stiam si legenda aparitiei ei. Frumos big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *