Mituri despre pilulele contraceptive

Aud din toate părţile diferite sfaturi şi păreri despre metodele contraceptive în special despre pilulele contraceptive. Am de suferit la câte aberaţii aud, aberaţii ce vin din partea unor persoane care habar nu au cu ce se ” mănâncă ” aceste pastile, când şi cum , aberaţii care vin din partea unor persoane care au luat după auzite aceste pastile şi au ajuns ba să aibă probleme de sănătate ba să se îngraşe.

Ce aud mai des?

1. Pilulele anticoncepţionale îngraşă

Parţial adevărat: Întradevăr, una din cele mai mari frici ale domnişoarelor este faptul că se pot îngrăşa dacă folosesc o astfel de metodă contraceptivă. Totuşi, problemă trebuie pusă altfel! Pilulele în sine nu provoacă îngrăşarea, ci doar stimulează pofta de mâncare astfel că îngrăşarea este doar efectul unei alimentaţii incorecte şi a unui stil de viaţă nesănătos, fără sport.

2. Dacă iei pilule anticoncepţionale pentru mult timp, te îmbolnăveşti şi nici nu mai rămâi însărcinată.

Fals : O pauză în administrarea pilulelor anticoncepţionale poate fi bună dacă suferi de o boală cardiovasculară, caz în care trebuie să renunţi la pilule o dată  la câteva luni, însă nu pentru o perioadă lungă de timp ci maximum 2 săptămâni.
Nu te îmbolnăveşti ci chiar dimpotrivă, ştiaţi că anticoncepţionalele pot preveni apariţia a două tipuri de cancer, cancerul ovarian şi uterin!?

Şi nu vă temeţi puteţi rămâne liniştite însărcinate după ce le întrerupeţi.

Sfatul meu va fi MEREU acelaşi: NU luaţi anticoncepţionale fără să consultaţi un medic specialist care să vă recomande un anumit tip de pastile după ce vi s-au făcut o serie de analize!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Jonathan says:

    Bine de stiut, ceva mituri pentru prezervative nu stii?laughing

Leave a Reply

Your email address will not be published.