Cum se construiesc prieteniile ?

” Timpul petrecut cu fiecare prieten este cel care-l face pe prietenul nostru atat de important. Prieteniile se construiesc incetul cu incetul din bucatele din timpul petrecut cu fiecare persoana. De fapt, nu conteaza timpul (ca si cantitate) pe care-l petrecem cu fiecare prieten, ci calitatea timpului petrecut cu fiecare persoana.

5 Minute pot fi mai importante ca o zi intreaga.

Asa se construiesc prietenii: din bucurii si dureri impartasite; altele tin de scoala, de calatorii, cinema si distractii; sunt si acelea care apar si nu stim de ce sau pentru ce, dar stim ca exista. Poate ca se bazeaza pe tacerea impartasita sau pe simpatia reciproca fara a necesita explicatii.


Astazi multe prietenii se realizeaza numai prin e-mail, acele “prietenii virtuale” care ne fac sa radem, sa gandim, sa reflectam. Invatam sa apreciem persoanele fara a le judeca dupa cum arata sau modul lor de a fi, fara a putea sa le etichetam (asa cum deseori o facem inconstient). Sunt prietenii mari care se fac in acest fel (iar eu o stiu prea bine … )

“Timpul petrecut cu floarea ta a fost cel care a facut-o atat de importanta”. – spuse Saint-Exupéry

Timpul petrecut cu fiecare prieten este cel care-l face pe acesta sa fie atat de important. Pentru ca timpul “pierdut” cu prietenii nu exista. El este timp castigat, trait, profitat. Sunt amintiri pentru o clipa sau pentru o viata intreaga.
Un amic devine important pentru noi si noi pentru el, atunci cand putem, chiar si in lipsa lui, sa radem sau sa plangem, sa-i ducem dorul sau sa ne dorim sa ne fie alaturi doar pentru a ne bucura de prezenta lui.
Putem avea tot felul de prieteni. Cel mai important este sa stim sa profitam la maxim de fiecare minut trait si sa pastram apoi, in amintire, ore pe care sa le petrecem impreuna chiar departe fiind unii de altii. “


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 15 Comments
 1. Izel says:

  eh nu cred ca exista in zilele noastre prieteni adevarati..din pacate sau din feriicre ..nici nu stiu..nu am parte de asa ceva!

 2. Izel says:

  feriicre-fericire oops sorry de greseala!happy

 3. Izel says:

  laughing desigur ..daca ai prind ai leg strins de mine!laughing nu mai au scapare!

 4. Cris-Mary says:

  L aun moment dat astazi si eu ma gandeam la prietenie si chiar am cautat citate despre prietenie , apoi citind ce gaseam m-a cuprins tristetea si am renuntat pentru ca mi-am dat seama ca sunt departe de a avea prieteni adevarati ..trist ..

 5. Izel says:

  Cris-Mary // foarte trist…shy chiar sunt in aceasi situatie shy stare..

 6. Peter says:

  Aşa ceva sunt flori rare… din păcate.

 7. Baby R. says:

  Am tot stat sa ma gandesc ce sa zic, si nu stiu. Prietenii sunt prietenii, fiecare are alta definitie.
  Eu ii stiu, dar nu sunt sigura de ei cum nici ei nu sunt siguri de ei si de ceea ce pot sa face sau nu. Simplu. i dont know

 8. ganguritu says:

  …eu ii impart in patru categorii, prieteni, amici, colegi si restul…restul. Si ca marime sunt , de la stanga la drepta, de la cei putini la cei multi..dar niciodata nu-i etichetez si las loc surprizelor… Oamenii sunt fantastici, si in sensul pozitiv si in cel negativ..Ma fascineaza OMUL big grin . Relatiile de prietenie sunt putine si frumoase, ferice de cei ce se bucura de ele . Si amicii sunt foarte interesanti, sunt ca niste prieteni dar cu mai putin timp pentru tine, colegii… ce sa zic, pentru un coleg m-am ridicat in mijlocul zilei de duminica, de sub plapumiora de langa un suflet cald si frumos, si m-am dus dupa el la 120 km sa-l scot din nameti…Restul… restul pot deveni colegi, amici sau chiar prieteni…

Leave a Reply

Your email address will not be published.