Menta alungă stresul

Cum sufăr de migrene şi dureri de cap datorate stresului sunt mereu în căutare de soluţii pentru a scăpa de acestea şi aşa zilele astea am descoperit beneficiile mentei. Menta are proprietăţi sedative, dezinfectante şi cicatrizante iar studiile arătă că uleiul de mentă, folosit în aromaterapie, ajută în alungarea anxietăţii, stresului şi a problemelor, precum şi a migrenelor provocate de stres. Dacă suferi de migrene sau dureri de cap, unge-te în zona fruntei şi a tâmplelor cu o picătură de ulei de mentă şi durerea va dispărea iar dacă ai pielea sensibilă, pentru a evita iritaţiile, diluează 3-4 picături de ulei de mentă în ulei de măsline!

Şi dacă tot suntem la capitolul noi descoperiri ,ştiaţi că „mentă” provine din latinul „mentha”. În mitologia greacă, Minthe a fost iubita lui Pluto. Atunci când soţia acestuia, Persephona a aflat, a transformat-o pe Minthe într-o plantă. Pluto nu a mai putut desface vrajă, dar i-a oferit în schimb un parfum proaspăt şi un gust aromat!

 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Peter spune:

    Uite, aici suntem de acord. Eu chiar am în curte vreo două tufe (nu-s chiar de mentă, ăi bătrâni zic că este izmă, o varietate – habar n-am dacă e aşa sau nu).
    Dar… ai uitat de ăia pentru care „frecatul mentei” este sport naţional!… big grin

  2. […] De ce este mierea un aliment usor digerabil? Deoarece este digerata deja de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *