Berea de casă

Nu surprind pe nimeni dacă spun că mă număr printre personale cărora le place berea, nu? Adică, știu că majoritatea băbutelor și a celor ce le place să judece spun că nu e frumos și normal ca unei femei să-i placă alcoolul, însă să nu confundăm lucrurile. Eu beau de plăcere, nu pentru a-mi îneca amarul, și nu beau zilnic si beau în limite normale și indicate. Trecând peste judecăți și prejudecăți am aflat că berea de casă e și bună și sănătoasă!?

De ce avem nevoie pentru a o prepara?

” O reţetă de bere foarte sănătoasă şi foarte gustoasă se prepară din următoarele ingrediente: 10 l de apă plată sau apă de izvor, 750 g boabe de orz netratate chimic, 750 g boabe de porumb, 20 conuri de hamei, o lingură de drojdie de bere, 500 g de zahăr şi o linguriţă de frunze de mentă.

Cum o preparăm?

Într-un vas emailat se fierb boabele de orz şi de porumb, timp de patru ore, la foc mic. Apoi se adaugă conurile de hamei şi menta şi se mai lasă 20 de minute să fiarbă. Se strecoară berea într-un vas curat şi se adaugă zahărul. După ce licoarea se mai răceşte, se pune drojdia, amestecându-se bine ingredientele. Berea obţinută se păstrează la rece două zile, apoi se toarnă în sticle închise şi se depozitează la rece. După 24 de ore, berea poate fi degustată. ”

Pe lângă faptul că e incredibil de gustoasă, că te poate acompania în tăcere în timpul unui film, a unui meci, că o poți savura cu entuziasm când ieși cu prietenii, că te răcorește vara și-ți amorțește ușor ușor șira spinării berea este si săracă în calciu, dar bogată în magneziu, minerală care previne riscul formării pietrelor la rinichi şi la vezica biliară cu 40 la sută. Astfel că, „ o porţie” de un pahar de bere pe zi „spală rinichii” eliminând pietrele formate în jurul acestora.

Astea fiind învăţate, spuse, clarificate şi lămurite, ce bere preferaţi dragilor?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
  1. Cris Mary spune:

    Recunosc ca eu sunt pro vin, bere f rar si foarte putina..

  2. Peter spune:

    Neee…. Eu sunt prea puturos la aşa ceva. În plus, mai am şi un butic la poartă, nu se merită! laughing laughing

  3. Chocolate Follie spune:

    Maaaama, cate beneficii! surprise Delia chiar ar trebui s-o incerce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *