Femeia si barbatul

E femeia mai puternica ( psihic ) decat barbatul? Eu spun cu certitudine ca da din simplul motiv ca noi cel putin ne descarcam intr-un fel sau altul iar apoi ridicam privirea din pamant si mergem inainte.

Femeia e lovita, o doare, cade, pierde, trece prin esec, devine disperata si trista, dar in cele din urma isi pastreaza integritatea si credinta. E drept, unele merg inainte mai devreme, altele mai tarziu, cert e ca o fac. Barbatii….. barbatii nu se exteriorizeaza, se ascund dupa un ” bag …. sunt si altele ca ea “, se inchid, se fac de gheata si asteapta marea minune. Zic toate astea din ceea ce vad in jurul meu, nu generalizez.

Voi ce ati observat?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 9 Comments
 1. Peter says:

  Depinde de oameni (şi de ele, şi de ei), ai dreptate, nu se poate generaliza. Dar mai sunt şi astfel de exemplare.

 2. Jonathan says:

  Difera de la om la om, dar in mare parte ne ascundem dupa ego-ul nostru imens!

 3. Torden says:

  Hmm… daca te referi la ruperea unei relatii…
  Cred c-am vazut prea multe femei care au ramas cu frustrari si regrete, lucruri peste care n-au reusit sa treaca… ca le-a ranit acum multi ani nu stiu cine, ca s-a intamplat acum nu stiu cat timp nu stiu ce.
  Cat despre a-si pastra integritatea si credinta… asta-i un lucru greu de facut. Multe femei raman marcate de ce li s-a intamplat intr-o anumita perioada a vietii, motiv pentru care pot fi reci, distante, artagoase, amare, lipsite de chef de viata si de lumina, chiar. Daca au avut candva ceva placut, acum e ascuns si incuiat bine, undeva. Si sa te fereasca dracu’ sa incerci a scoate ceva frumos la lumina din ele, pentru ca unele raman atat de marcate, incat
  te poti trezi pana si cu faze de genul “tu ce-mi poti oferi?” (dpdv material)…
  Si de unde barbatii de care vorbeai spun ” bag …. sunt si altele ca ea “, ele ajung sa gandeasca “toti sunt niste porci”. Adevarat, sau nu? Desi nici un barbat nu a incercat toate femeile, si nici o femeie nu a incercat toti barbatii.
  Numai prin simplul fapt ca pe planeta asta sunt mai multe femei decat barbati, te pot contrazice happy .

  • addicted says:

   Ma, stii de ce nu am generalizat? Din simplul motiv ca nu-mi permit indiferent ca sunt mai multe sau mai putine femei decat barbati. Oricum, atat femeile cat si barbatii pot reactiona fix la FEL. Unele femei se fac de gheata indeed, la fel se fac si unii barbati, si barbatii raman la fel de marcati ca si femeile si cu greu le patrunzi apoi in suflet, nu e cazul sa tragem doar spre specia ce-o reprezentam. happy Femeile zic ” toti sunt porci “, barbatii zic din frustrare ca le-au pierdut ” era o curva “. Adevarat sau nu? happy
   Ideea e ca eu mi-am permis sa spun astea DOAR din ceea ce am observat IN JURUL meu, nu am generalizat pentru ca repet, nu-mi permit si din nou repet, TOTI suntem la fel, toti reactionam la fel, unii mai putin, altii mai mult.

 4. Diana says:

  Hmmm… dilema este foarte complexă.
  Dacă e să mă refer strict la experiențele cunoscute de mine, aș spune bărbații. Nu neapărat pentru că am văzut bărbați mai numeroși extrem de puternici psihic; e și asta. Dar majoritatea femeilor pe care le-am văzut revenindu-și după greutăți, având toate caracteristicile unui om puternic psihic… au avut înainte și o cădere. E normal. Însă, bărbații au un traseu mai lin al puterii psihice, sunt constanți. Femeile fluctuează mult, au perioade de căderi, perioade de putere… așa că nu le-aș numi puternice în adevăratul sens al cuvântului.

  Nu zic, cea mai mare putere e să te ridici de fiecare dată atunci când cazi. Psihic vorbind, nu la greutăți, în contextul acesta. Dar eu privesc mai puternic un om care e psihic puternic mereu, decât unul care înainte să își adune forțele, bocește, amenință, se isterizează.

  În principiu mie ăsta cu ascunsul bărbaților mi se pare mai mult un mit; consider că mai degrabă femeile nu știu să înțeleagă bărbații și să le interpreteze stările. Mulți zic exact invers, dar eu mereu dau mai mult credit părții masculine. :lol: Dar sincer, dincolo de marele mister care e femeia… partea noastră femeiască e caracterizată prea puțin de interes adevărat în descifrarea adevăratului mister masculin, pentru că e prea ocupată cu orgoliul femeiesc.

  În viața asta eu am ajuns la o concluzie… or fi mai bune femeile în unele lucruri… dar există niște puțini bărbați care întrec absolut orice femeie pe lumea asta… chiar și în iubire, chiar și în putere, chiar și în capacitate de sacrificiu. Și mi-ar plăcea ca unele femei să își ia prejudecățile după ochi și să îi vadă, ca să plece ochii și să ia aminte.

  • addicted says:

   Uite de aceea cei care ma cunosc spun ca tin cu barbatii dar nu INTELEG de ce o fac desi le explic ca ei cu multe ne intrec… Desi nu am in jurul meu cazuri de barbati ce sunt mai presus decat femeile asta nu inseamna ca nu-s constienta.

 5. […] tot vorbeam noi mai demult de felul în care iau în “piept” anumite femei şi anumiti bărbaţi viaţa după o despărţire.. Iată un punct de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.