Când e bine, e rău – Iadul alb

Încep să fiu sătulă de exagerărilor celor din jur!! De când a început să ningă nu am auzit decât ” mooooam, woooow, Doamne ce e afarăăăăăăă, vaaai câtă zăpadăăăăă, de ce e atâta zăpadă?? “.  Nu înțeleg nici acest ton exagerat cu care sunt prezentate buletinele meteo ” atentie, bate vântul puternic și ningeeee !!!!!!! ” de parcă am fi în iulie nu în mijlocul iernii când așa este NORMAL să fie. De unde atâta mirare și exagerare? E ianuarie, e iarnă, trebuie să fie multă zăpada, să fie viscol, nu e musai să fie drumuri închise și blocaje rutiere ce e drept. V-a luat și vouă cumva psihicul prin surprindere??

Se comportă unii, mai de vârsta mea, ca și cum o astfel de iarnă nu ar mai fi experimentat. Eu îmi aduc aminte de iernile din liceu când nu puteam merge la școală cu zilele, când strada noastră era blocată și nu se circula, când nu mă vedea la brâu în jos, când scoteam cu tata zăpada din curte cu o “lopată” imensă handmade legată de mașină ,o dată la jumătate de oră… Alea au fost iernile adevărate!

Dacă acum vi se pare că acum e multă zăpadă, uitaţi-vă la această poza din 1954 când “conform Aristidei Busuioc, şef climatologie în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, stratul de zăpadă a măsurat între 2 şi 5 metri. Tot atunci, mai precis în perioada 3 – 5 februarie, ne-a lovit şi cel mai puternic viscol înregistrat vreodată în România. În Bucureşti, viteza vântului a fost de 126 km/h, iar cantitatea de zăpadă depusă în ţară a fost copleşitoare.”

photi via Facebook

… şi cam aşa arată iarna de la balconul nostru:

 

Încetaţi, e iarnă, nu vă place răbdaţi şi nu vă mai alintaţi că vine şi vara!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 18 Comments
 1. Loryloo says:

  Ei, de altfel peste tot se plang care mai de care ca nu mai avem iarna cum era odata, cum aveam in copilarie si la primul strat mai gros de 20 cm, “vaaai, dar ce necaz s-a napustit asupra noastra!”

  • addicted says:

   Exact!!! Unii urasc iarna dar cand vad ca nu mai vine, nu apare nici de Craciun nici dupa, o vor si cand in sfarsit apare isi aduc aminte ca de fapt o detesta si vorba ta, la primii 20 cm ” auuualeeeeeu!!!”. Observ ca si cei ce o iubeau au inceput sa o urasca, e un fel de moda.

 2. Mihaela says:

  Ce ierni erau in copilarie…si nici macar alea nu se comparau cu cele din 1954 (m-a uimit poza ta). Acum e o nimica toata…

 3. madMe says:

  Sunt de acord cu tine. Ne place tare mult să ne victimizăm și să zicem că numai la noi e așa. Complet fals. Peste tot pe unde e iarnă și ninge se întâmplă de astea. E normal să se depună zăpadă, ceea ce nu e normal este să ne purtăm în trafic ca și cum nu ar fi zăpadă .

  • addicted says:

   Eu nu ii inteleg nici pe cei care ies la plimbarica, cu masina cand e… cum e afara si apoi se plang ca autoritatile nu au curatat strazile!? Ok, se stie de cand Romania ca pe astia mereu ii surprinde iarna, de ce mai iesi la ” plimbarica “?

 4. Diana says:

  Poza aia mi se pare wow. In rest, cred ca e firesc sa ninga, vorba ta e ianuarie. Imi pare rau ca totusi am auzit ca un om a murit in masina dupa ce a stat nu stiu cate ore inzapezit, peste noapte si a ramas afara benzina/ alimente.

  • addicted says:

   Stiu.. am auzit si eu la stiri, cica era din Bulgaria. sad Totusi oricat de ok e vremea afara, cand pleci la drum iei de toate pentru a nu fi luat prin surprindere.

 5. NightOn says:

  Nu pot decât să te felicit pentru acest articol deși știu că mulți vor citi și prea puțini vor băga la cap. Da, e iarnă, e normal, nu ne ia vântul pe sus. Dar acum ia să te întreb eu pe tine: ce-ar fi românul dacă nu s-ar văita chiar și atunci când nu are motive să se vaite? laughing

 6. Diana says:

  Eu cred că marea noastră problemă e că am crescut unde am crescut și pentru noi zăpada asta nu e mare lucru.

  Eu nici măcar nu consider că ar fi foarte frig. Dacă ai geacă bună, dedesubt poate fi și tricou. Auzi…. frig la -5, -7 grade… pfff…

  • addicted says:

   Adevarat… Si stai ca ei numesc ce este afara GER si potop!!?? Pai noi aveam pe varianta blocate cate 5 6 tiruri cu zilele,portile de la case nu reuseai sa le deschizi si de erai trantit in zapada nu te mai vedeai ca sa nu mai zic ca dimineata prindeai turturi si ti se facea parul ce iesea de sub caciula ALB…

 7. Delisia says:

  Concluzia mea : URASC IARNA!!!

 8. Cătălina says:

  Eu recunosc că toată luna decembrie am aşteptat puţintică zăpadă iar acum să mi sa îndeplinit dorinţa nu pot fi decât fericită laughing Nu-mi place că a venit cu gerul ăsta dar cu îmbrăcămintea corespunzătoare trec şi peste el tongue

Leave a Reply

Your email address will not be published.