7 cuvinte – Impactul cuvintelor asupra vieţii noastre

Ştiţi ce este sistemul celor 7 cuvinte? Pentru cei care nu ştiu le voi spune că abia astăzi am aflat şi eu. Sistemul celor 7 cuvinte este o “hartă” a cuvintelor cu cel mai mare impact asupra vieţii noastre. Dacă staţi bine şi vă gândiţi vă daţi seama care sunt acele 7 cuvinte; le folosim zilnic, în orice domeniu! Sunt 7 fundaţii ale unei vieţi stabile şi echilibrate. Dacă încă nu v-aţi dat seama care sunt acestea, vi le enumăr:

NU: este cuvântul care adesea stabilește granițele pânムla care putem merge sau până la care le permitem celorlalți accesul în viețile noastre. Avem dreptul să spunem NU, ori de câte ori ne este invadată viața sau intimitatea.

DA : reprezintă asumarea unui fapt concret, a unei situații de viață. “Da “poate înseamna acceptare și împăcare cu noi. “Da” mai înseamnă şi energie, viață, colaborare și prietenie. “Da!” înseamnă conformare sau alegere.

Bună/Salut : sunt două cuvinte deschizătoare de drumuri. Un salut atrage după sine un alt salut,nu? De la un simplu salut poţi porni într-o relaţie de prietenie, iubire etc.

Mulțumesc : cuvânt pe care îl folosim atunci când cineva ne oferă un sfat sau ne este alături într-o situație dificilă. Spunem mulțumesc pentru a ne exprimă recunoștință și mulțumirea, atunci când iubim, primim un cadou etc. Putem spune mulțumesc și fără motiv, doar exprimându-ne recunoștință pentru tot ceea ce avem, pentru faptul că suntem sănătoși și că cineva ne iubește!

La revedere – o spunem când ne despărţim de cineva, reprezintă încheierea unui dialog și despărțirea celor doi interlocutori. Într-un context mai amplu, “La revedere” reprezintă un sfârșit și un nou început. Înseamnă a trece peste ceva și a merge înainte!

Te rog – poate înseamna cooperare, prietenie și ajutorare. Folosim “Te rog” atunci când avem nevoie de ceva, vrem să obținem ceva, vrem ca cineva să facă ceva pentru noi sau vrem… iertare.

Iartă-mă : asumarea responsabilității și eliberarea de vină. Când spunem:”Iartă-mă”? când greșim jignind, abandonând, când nedreptățim, când mințim. Spunem “Iartă-mă” în mai toate aspectele vieții noastre, uneori intenționat și alteori o aruncâm doar de dragul de a o spune!

Acestea sunt cele mai importante şi cu un impact major asupra vieţii noastre.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Loryloo says:

    Ai uitat de “te iubesc”, love addicted, se poate? big grin

Leave a Reply

Your email address will not be published.