Cât fac 2+2 ?

Pe ce credeţi că se pune accent la un interviu de angajare? Pe experienţă şi creativitate! De multe ori ne sunt adresate întrebări mai puţin logice, dar care vor să ne demonstreze dacă suntem nu pregătiti pentru acel job. Viitorul şef poate fi ” smecher ” si chiar şi cele mai simple întrebări pot ascunde ceva de care poate depinde cariera noastră. De curând, am găsit o povestioară pe Facebook destul de interesantă:

“Un om de afaceri intervieva candidaţii pentru poziţia de manager de divizie. El a conceput un test simplu pentru a selecta persoana cea mai potrivită pentru acest job: a pus fiecărui solicitant următoarea întrebare “Cât fac 2+2?”

Primul a fost intervievat un jurnalist, care a răspuns “Douăzeci şi doi.”

Al doilea a fost un asistent social; ea a spus: “eu nu ştiu răspunsul, dar mă bucur că am avut timp să discutăm această întrebare importantă.”

Al treilea aplicant a fost un inginer. Acesta a scos o riglă de calcul şi a arătat că răspunsul poate să fie să fie între 3.999 şi 4.001.

Următoarea persoană a fost un avocat. El a afirmat că, în cazul Jenkins vs. IRS, doi şi cu doi a fost dovedit a fi patru.

Ultimul aplicant este un contabil.Omul de afaceri i-a pus aceeaşi întrebare: “Cât fac 2+2?” Contabilul se ridică de pe scaun, se duce la uşă şi o închide, apoi se întoarce şi se aşează pe scaun, se apleacă peste birou şi spune cu o voce scăzută: “Cât de mult vrei să facă?”.

Da, aţi ghicit, a fost pe loc angajat!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 16 Comments
 1. Pavel says:

  Dă cu virgulă happy

 2. Lucian says:

  Mai era şi PR-istul, care a făcut aceleaşi lucru ca contabilul dar, în plus, a tras jaluzelele şi a stins becurile, după care a întrebat: “dumneata cam cât vrei să facă”…

 3. bucuros says:

  ultimul e cel mai tare laughing

 4. Paul says:

  Super! Da, cred ca e o metoda buna de a depista creativitatea!big grin

 5. madMe says:

  Trebuie să mai lucrez la creativitate big grin Mie chiar îmi spune domnul meu că eu prea văd totul în 0 și 1, parcă aș fi calculator laughing

 6. Mărgeluţa says:

  laughing Oh daaa, exact omul de care avea nevoie angajatorul! Mintea mea se gandea numai la raspunsuri perverse! rolling on the floor

 7. Andreea says:

  2+2=3(fara prezervativ)rolling on the floor

Leave a Reply

Your email address will not be published.