Hambuger din carne artificială

Da, aţi citit bine! Primul hamburger din carne artificială, obţinută în laborator prin creşterea fibrelor musculare din celule stem de bovine, va putea fi preparat în octombrie, a anunţat liderul acestui proiect de la Universitatea din Maastricht, Olanda, citat de Financial Times.

Cam aşa va arăta:

O persoană bogată ce a dorit să rămană anonimă a finanţat proiectul cu un grant de 250.000 de euro şi ar urma să asigure fonduri în continuare după producerea primului burger în octombrie.

Interesant, dar de ce nu face altceva cu banii? Gen să asigure adevărată HRANĂ copilaşilor din Africa!?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 26 Comments
 1. Roxana says:

  In curand, leguma artificiala winking

 2. Roscata says:

  Am vazut azi, in piata, capsuni de vreo 10 cm inaltime si foarte grase, sigur erau naturale laughinglaughing)

 3. Diana says:

  Serios, de ce nu a facut ceva mai util din banii aia happy????? Cine naiba va manca asa ceva? Asta daca nu il baga in fastfooduri fara sa anunte ce si cum… Si asa te trezesti ca ai in farfurie mancare facuta in eprubeta.

 4. madMe says:

  După ce au făcut ouă artificiale acum ceva timp, nu mă mai surprinde nimic. Sper doar să nu aibă succes cu asemenea mizerii. Și corect, putea să investească în ceva cu adevărat util…

 5. pinguuina says:

  altii au bani de-i doare capu..
  cat despre minunatia asta de carne.. prefer sa o ignor..
  nu-s fana carne!big grin

 6. Cristi says:

  Asta ne mai lipsea. laughing

 7. Si ne mai vaitam de hamburger-ul de la Mc…aici chimicale adevarate! laughing

 8. Ah, eu sunt fana Mc, dar ma abtin sa nu depasesc limita bunului simt cu meniurile blushing

 9. Diana says:

  Și creşterea fibrelor musculare din celule stem de bovine nu va oferi mâncare?
  Ideile de genul pot hrăni mai mult lumea decât sute de mii de euro.
  Da, nu e natural, dar cum oameni trăiesc cu țesuturi crescute fin celule stem și asta le-a salvat viața, dezvoltarea cărnii în acest fel e mai ok decât mijloacele puternic chimizate de creștere a animalelor în mediul natural. Celulele alea stem pot ajunge să fie „hrănite” cu nutrienți naturali, tocmai prin studii intense.

  Ceea ce se poate face cu celulele stem e aproape o minune; fibrele alea musculare din hamburgeri pot fi doar cu doi pași mai încolo de fibrele musculare care vor înlocui peste 40-50 de ani inimile noastre bolnave și frânte de numeroase atacuri de cord.
  Bine, exagerarea e mare poate.
  Dar planeta nu are resurse să hrănească atâția oameni în mod natural, oricât am vream. iar chimizarea actuală, înghesuirea animalelor nu e o cale după cum se observă în zilele noastre. De ce să nu încercăm alte idei?

  • addicted says:

   Eu o astfel de idee nu o accept. Adica o accept dar nu ma voi “ingramadi” sa servesc un astfel de hamburger care oricum nu imi place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.