Copiii învaţă repede

Am luat zilele trecute parte la o secvenţă de care aș fi preferat să mă lipsesc! Un cuplu de însurăței ieșiseră la plimbare cu a lor fetiță; totul bine și frumos până în momentul în care fetița s-a împiedicat, a căzut și a început să plângă. Reacția tatălui m-a lăsat fără cuvinte, nu s-a grăbit să ridice fata ci să ridice vocea la soția lui: ” Vezi dacă ești proastă și o lași să alerge așa?? “. Cum să vorbești așa de față cu, copilul tău, de fapt, cum să VORBEȘTI așa cu partenerul tău? Mi-e silă de astfel de persoane și mă doare sufletul pentru copilașii ce iau parte la așa ceva sau chiar la mai mult. Acum mă întreb, de ce astfel de părinți cer respect din partea copiilor când ei nu  sunt capabili să aibă respect față de cel cu care îi cresc?

Eu pot spune că am fost și sunt norocoasă! Nu l-am auzit niciodată pe tata vorbindu-i mamei urât, nu a ridicat nici vocea la ea iar de bătaie nici nu încape vorba. Mereu când aveau probleme, nervi etc. , se calmau unul pe celălalt uneori cu vorbe/sfaturi alteori doar stând aproape! Cu noi, la fel, ne lua şi ne “certa” frumos de greşeam.

La fel voi proceda și eu cu ai mei copilași, nu voi îndrăzni să mă cert cu partenerul de față cu ei nici la cei mai mari nervi.

Nu vă certaţi de faţa cu, copiii. Certurile părinţilor înfluenţează comportamentul copiilor!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 16 Comments
 1. Tudor says:

  Din pacate esti printre putinele norocoase. Si mai din pacate e faptul ca aproape toti copiii aplica ce vad in casa. Si mai si mai din pacate e faptul ca vor avea si ei copii la randul lor si le vor povesti de unde au invatat sa se comporte asa.

  • addicted says:

   SAU pentru ca stiu cum e NU o vor face…
   Cunosc multe cazuri de persoane maltratate in copilarie ce isi protejeaza acum copilasii crunt, ce nu vor ca ai lor copii sa treaca prin ce-au trecut ei.

 2. cosmintosh says:

  Mda… ai mei au facut-o deja happy

 3. nICO says:

  De multe ori, observ si eu asta in jur. E mai important sa se dea el ” destept ” tipand si jignind decat sa clarifice in liniste tot ce apare neplacut si sa scuteasca copilul/ copiii de un spectacol numai bun de evitat. Cum sunt parintii, asa vor fi si copiii, din pacate. Insa, dupa cum vedem, e mai bine sa ” te dai mare ” cu un comportament de toata sila decat sa ai grija de viitoarea purtare a urmasilor tai.

  • addicted says:

   Eu nu stiu cum poti considera ca cineva te va aplauda cand va vedea cat de ” cocos ” esti. Omul ala e demn de tot dispretul nu de toata lauda…
   E trist ca astfel de cazuri sunt intalnite la din ce in ce mai multe familii si e si mai trist ca copilasii la randul lor vor face acelasi lucru din razbunare psihica.

   • nICO says:

    Poti considera, cred, ca lumea va spune ” Ia uite cum isi pune ala sotia la respect! Ala da barbat! “. Pentru ca, sa nu negam, inca mai avem mentalitatea de acum multi ani, in care femeia nu avea niciun drept sa-i adreseze vreun cuvant barbatului, daramite ceva impotriva. Pana nu depasim acea gandire, nu avem sanse sa transformam nimic. Asta e parerea mea.

    • addicted says:

     Da, din pacate astfel gandesc multe persoane insa din fericire usor usor in fata se arata si cei care nu gandesc asa. Cei ca mine, cei ca tine si altii din jurul nostru! Am vazut cazuri in care strainii de pe strada le aratau obrazul celor ce se ” impuneau ” in fata partenerului…
     Nu stiu, mie astfel de imagini imi starnesc dezgust si mila, n-as putea spune niciodata ” bravo, asa iti tii partenul in frau ” cand aud o injuratura sau un ” compliment “. Intotdeauna am considerat ca o vorba buna face mai multe.

     • nICO says:

      Intr-adevar vorba buna face mai multe, dar sunt si oameni care gandesc diferit. Cat despre cei care intervin, sunt putini, de teama sa nu-si ia si ei ceva asemenator cu partenerul ” vizat ” sad

 4. Peter says:

  Unii ar avea nevoie de… carnet de educator.

 5. Mărgeluţa says:

  Nu toti sunt facuti pentru a fi buni parinti, din pacate! Ai asa un talent in a gasi imaginile adecvate fiecarui articol! Imi place treaba asta! winking

Leave a Reply

Your email address will not be published.