Judecă-mă!

A judeca este lucrul cel mai uşor şi mai obişnuit; mai greu şi mai rar este să judeci bine. – De ce?  Deoarece pentru a judeca e de ajuns să fii superficial şi prost, iar pentru a judeca bine e nevoie de multă gândire şi înţelepciune.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 21 Comments
 1. NightOn says:

  Eu îți dau dreptate dar (ca să aplic o judecată tongue) te văd destul de pornită în ultima vreme. Ce s-a întâmplat?

 2. nICO says:

  Ce-am constatat eu este faptul ca tocmai persoanele cel mai putin in masura sa judece pe cineva fac asta, tocmai persoanele care nu-si vad propria ograda si ajung sa se uite mai degraba in a altora… Asa se intampla mai mereu, pentru ca cei cu ceva mai multa gandire, analizeaza inainte sa se apuce sa comenteze despre altii.

 3. Cris-Mary says:

  Gandire si intelepciune .. corect..nu multi o au big grin

 4. Pentru a judeca este nevoie de răbdare și de cunoaștere a întregii situații și variantele ambelor părți.
  E ușor să judecăm, dar nu ne place să fim judecați.

 5. marius says:

  te-ai dat pe citate profunde. In replica, iti spun o “traducere” facuta de un copil, a unui citat din Biblie: nu judecati, ca sa nu iti judecati. Iar copilul a spus: nu judecati, ca nu judecati!. Cam asa e, a judeca tine mult de mintea si gandirea si maturitatea pe care o avem. Asa ca daca stim ca suntem pasibili de a fi judecati, nu judecam nici noi

  • addicted says:

   Interesant…
   Eu am o problema cu empatia, ma pun mereu in papucii celuilalt si daca STIU ca ceva m-ar deranja pe mine ma gandesc c-ar deranja si pe respectivul si-mi tin gura. Oricum, am ” boala ” de a roade ceea ce vreau sa zic de N ori pt.a nu avea regrete si a nu rani. Ideea e ca, da, gandesc mai mult dar mai bine decat cei care improasca, cu noroi din dorinta de-a mai face putin rau judecand.

 6. Andreea says:

  Am mai auzit eu o versiune a unui banc despre mos craciun suna cam asa:
  “Copilul:- Mama,cine este mos craciun?
  Mama: Pai,dragul mamei mos craciun este un batran care aduce cadouri copiilor de ani si ani in functie de cat de cuminti au fost in decursul anului.
  Copilul:- Adica mos craciun este un mosneag care lucreaza o zi pe an si in rest sta si te judeca?laughing

  Mai bine ne uitam in oglindahappy

 7. Mai bine stai deoparte.Sa pui etichete este foarte usor,dar daca nu ai trait experienta,mai bine te abtii.Parerea mea!

 8. Ruxandra says:

  E adevarat. E foarte usor sa judecam dar de multe ori putem judeca gresit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.