Problemă de logică

Iată problema:

Lucrezi la o casă şi faci mortar pentru a turna o mică scară. Reţetarul de pe sac spune că trebuie să foloseşti exact 5 litri de apă. Apă iei dintr-un gropan din grădină, dai ai la dispoziţie doar o găleată de şapte litri şi una de patru litri. Niciuna nu are gradaţii. Găseşte o metodă de a măsura 5 litri.

Care este răspunsul?

No Google, fiţi corecţi.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 15 Comments
 1. Cris-Mary says:

  Muahahaha …Stiii de cate ori m-am jucat jocul asta pe calculator big grin Nu zic nimic big grin Pupzkiss

 2. cojan says:

  Prima varianta: il rogi pe vecin sa-ti dea o galeata de 5L. Daca n-are, il astepti cat cumpara.
  Daca n-ai vecin, incerci a 2a varianta: mergi la magazin si-o cumperi chiar tu.
  Daca nu merge nici una din primele 2, varianta 3: iei 3 saci de si adaugi o galeata de 7L, si 2 de 4L, in total 15L de apa + 3 saci, adica acum ai mortar de 3 scari. Super!
  Daca nici una din cele 3 variante de mai sus nu este o optiune buna, faci asa:
  Iei frumusel galeata de 7L si o umpli cu apa. Versi 4L in a 2a galeata, mai ai 3 in prima. Golesti a 2a, torni ce-a ramas din prima. Pana acum avel 0L in cea de 7 si 3L in cea de 4. Umplem pe cea de 7L, apoi din ea varsam in cea de 4 pana se umple, o golim pe cea de 4L, din prima varsam in a 2a, si ramanem cu 2L in cea de 7 si 4L in cea de 4. Acum, varsam frumusel pe cea de 4L, ce-avem in prima punem in a 2a, o umplem pe prima si acum am avem 7L in cea de 7 si 2L in cea de 4. Acum sunam un prieten. Daca nu raspunde, insistam de vreo 4-5 ori, c-asa se poarta, desi… ehhh.. alta discutie. Daca raspunde ii zici ce-ai pe suflet, daca nu raspunde, il injuri printre dinti si suni pe altul si te plangi de primul. Acum, revenind la galetile noastre, din galeata de 7L cu 7L in ea varsam in cea de 4L cu 2L in ea si ramanem exact cu 5L de care-avem nevoie pentru scarisoara noastra.

 3. mihai. says:

  Cel mai simplu ar fi sa umplem galeata de 4L, o varsam in cea de 7L, dupa care umplem din nou galeata de 4L si o varsam in cea de 7L, dar doar pana ce se umple aceasta din urma. Pana acum aveam o galeata de 7L plina si una de 4L cu 1L de h2o.
  Golim galeata de 7 litri, turnam litrul din cea de 4L in ea, umplem din nou galeata de 4L, si o trunam in cea de 7L, care are momentan doar 1L de apa in ea. VOILA!

 4. addicted says:

  M-am pierdut prin a lui explicatie becaleasca but still funny. laughing

 5. Stefan says:

  Problema ta e foarte simpla, eu iti povestesc despre alta.

  Acum cateva luni am incercat sa ma abonez la FEED si nu mi-l lua. GoogleReader nu stie de blogu tau iar butonul RSS care ar trebui sa-mi bage site-ul in reader nu functioneaza. Din cate miscari poate fi rezolvata problema ?

  Raspunsul nu va fi premiat.

 6. george says:

  umpli galeata de 4 litri si o torni in cea de 7 litri; apoi umpli iar galeata de 4litri si torni in cea de 7litri pana sa umple(adica 3 litri) si astfel ramai cu 1litru in galeata de 4 litri; si repeti operatiunea de 5 ori si obtii 5litri; Nu am citit comentariile, poate a mai dat cineva raspunsul asta, ma uit acum happy

 7. bogdanelu says:

  Dacă mai vii cu probleme din astea, te dau pe mâna nepoţelei mele, că numai ea vine de la şcoală cu tot felul de probleme la care ne stoarcem creierii toată familia rolling on the floor

Leave a Reply

Your email address will not be published.